Zenginleştirilmiş eğitim modeli öğrenci velilerine tanıtıldı

Zenginleştirilmiş eğitim modeli öğrenci velilerine tanıtıldı
İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren Özel Nilüfer Safvet Koleji'nin, 2013-2014 eğitim öğretim yılında tüm ilkokul sınıflarında uygulamaya koyduğu 'Zenginleştirilmiş Eğitim Modeli' 2. 3. ve 4 sınıf öğrenci velilerine tanıtıldı.

Özel Nilüfer Safvet Koleji'nde geleceğin eğitim modeli olarak kabul edilen Zenginleştirilmiş Eğitim Programı; 'Düşünce Becerileri', 'Görsel Algı' ve 'Üretkenlik' dersleri, haftada 3 saat olarak 1. sınıftan 4. sınıfa kadar tüm sınıflarda uygulanıyordu. Zenginleştirilmiş Eğitim Programı kapsamında yeniden düzenlenen 3 özel 'Zeka Eğitimi ve Gelişimi' sınıfının, en son haliyle öğrencilerin eğitim görebileceği şekilde bu eğitim yılının başında yeniden hazırlandı.

2. sınıf öğrenci velilerine, okulun cep sinemasında 3. ve 4. sınıf velilerine ise okulun kapalı spor salonunda 'Zenginleştirilmiş Eğitim Modeli'nin genel bilgilendirme tanıtımını yapan Görsel Algı Dersi Zümre Başkanı Uğur Tabur, şu bilgileri verdi: “İnegöl'de 5 yıl önce ilk defa Özel Nilüfer Safvet Koleji'nde uygulanmaya başlanan, geçen yıl da tüm ilkokul öğrencilerimize uygulanmaya başlanan bu eğitim modeli, öğrencilere yoğun ders çalışma temposu içerisinde bedenen ve zihnen dinlendirme fırsatı tanıyor. Bu şekilde yetişen öğrenciler, devamlı bilgisayar başında, internet ve cep telefonu ile hayatı teknoloji ile bağımlı hale gelen çocukların yanında daha başarılı oluyorlar. Bu öğrencilerimizin bulundukları ortama daha çabuk adapte olduklarını, sosyal hayatta daha başarılı olduklarını gözlemledik. Okulumuzda tüm sınıf öğretmenlerimiz bu konuda yapılan seminerlere ve zümrelere katılarak belli bir program çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Okul yönetim kurulumuz bu çalışmaların verimli olabilmesi için maddi manevi desteklerini bizden esirgemiyorlar. Bu konuda ne gerekiyorsa yapmaya hazırlar. Bugün size öğretmenlerimizin gözetiminde öğrencilerimiz Zenginleştirilmiş Eğitim Modelini uygulamalı olarak sizlere göstermek ve anlatmak için stantlar hazırladılar. Yapılan ve yapılacak çalışmaları sizlere gösterecekler.”

Özel Nilüfer Safvet Koleji Okul Müdürü İsmail Göbül de projeyle ilgili şunları aktardı: “Öğrencilerin ilgi ve yetenek alanlarını dikkate alarak 12 kişilik gruplar halinde haftalık ders programımızın içinde serbest etkinlik saatlerinde destekliyoruz. Bu çalışmalarda düşünce becerileri, problem çözme, üretkenlik, akıl oyunları, hafıza teknikleri, görsel algı, sosyal beceri ile ilgili çalışmalar yapılıyor Kolaydan karmaşığa ilkesiyle öğrencilerimizin, o alandaki düzeyi ve yetenekleri süreç içinde gözlemleyerek öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlıyoruz. Ben bu vesileyle bu tanıtım programına katılan velilerimize, programı hazırlayan öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ederim.” Tanıtım programı, öğrenci velilerine verilen kokteyl ile sona erdi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.