'Zararı karşılayacağım'

'Zararı karşılayacağım'
Samsun'da gasp suçundan tutuklu yargılanan 33 yaşındaki Arif Yiğit, duruşmada suçunu itiraf etti.

 Mahkeme mağdurun zararının ödenmesi için gün verince sanığın, eşi ve 2 çocuğu gözyaşı döktü.

Olay yaklaşık 2 ay önce Samsun'un İlkadım İlçesi'nde meydana geldi. İşsiz olan Arif Yiğit, yolda yürürken kolunda altın bilezik olan ve Almanya'dan izinli olarak gelen Derya Karataş'ı takibe aldı. Kadınla birlikte dolmuşa binen bir kişi onunla birlikte aynı yerde indı. Peşinden yürüyerek devam edip, ıssız bir yere geldiklerinde arkasından yanaşıp kadının sırtına tekme atarak yere düşürdü. Sonra başına bir eliyle bastırıp, kadının sağ kolundaki altın bileziği alıp kaçtı. Şikayet ardından soruşturma başlatan polis, şüpheliyi gasp ettiği bileziği kuyumcuya bozdururken güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edip yakaladı. Şüpheli ifadesinde, "İşsizim, çocuklarım açtı ve elektrik, su parası borcum vardı. Bileziği bozdurduktan sonra eve yiyecek aldım" dedi. Polisteki ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından 'Gasp' iddiasıyla tutuklandı.

Samsun 1'nci Ağır Ceza Mahkamasi tarafından gasp suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Arif Yiğit, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyetine ifade veren ve olayı olduğu gibi anlatan Yiğit, "Derya hanımı tanımam. Maddi durumum bozuk olduğu için sıkıntı yaşıyordum. O nedenle bu olayı gerçekleştirdim. Zararı karşılamak istiyorum. Çok pişmanım" dedi. Sanığın eşi G.Y.'de, "Olayı ve eşimin gasp yaptığını bilmiyorum. Eşim işsizdi. Bu olaydan sonra evin market ihtiyacını karşılayıp çocuklarına harçlık verdi" diye konuştu.

Almanya'da olduğu için duruşmaya katılmayan Derya Karataş'ın avukatı sanıktan şikayetçi olduklarını belirtip, "Müvekilim zararın karşılanması halinde şikayetinden vazgeçecektir" diye konuştu. Avukatın bu sözü üzerine sanığın eşi G.Y., yanında getirdiği iki çocuğuyla birlikte gözyaşı döktü. İfadeleri tamamlayan mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına ve mağdurun zararının ödemesi için duruşmayı erteledi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.