ZAMMA İTİRAZ EDİN!

ZAMMA İTİRAZ EDİN!
Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, Ekmeğe yapılan zamla ilgili olarak Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı'na çağrıda bulundu.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, ekmeğe yapılan 25 kuruşluk zamma tepki gösterdi. Kuruoğlu, Vali İbrahim Şahin ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı zamma itiraz etmemeleri konusunda eleştirdi.

EKMEK 25 KURUŞ ZAMLANDI
Geçtiğimiz Çarşamba günü ekmeğin fiyatına, Fırıncılar Odası'nın aldığı karar doğrultusunda 25 kuruş zam yapıldı. Zam miktarı yüzde 38 civarında. Aynı miktardaki ekmek Amasya'da 75 kuruş, Tokat'ta 85 kuruş, Çorum'da 85 kuruşa satılıyorken Samsun'da 1 Liraya satılıyor.
Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Kuruoğlu yapılan zammın yüksek olduğunu vurguluyor.

İTİRAZ ETMELERİ GEREKİR
Kuruoğlu,"Asgari ücret 949 Lira, 1 ekmek 1 lira. Ortalama 5 kişilik bir aile günde en az 5 ekmek, ayda 150 ekmek tüketiyor. Yani aylık ekmek gideri 150 Lira oldu. Ekmek için 1 Lira çok yüksek bir fiyattır. Bu fiyat maliyetlerle izah edilemez. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Samsun Valimiz mevzuatın kendilerine verdiği yetkiyi kullanarak zamma itiraz etmelidir." dedi.










HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum