Zambak’tan bilgisayar destekli Kur’an-ı Kerim eğitimi

Zambak’tan bilgisayar destekli Kur’an-ı Kerim eğitimi
Müfredata yeni giren 9. Sınıf'ta Kur'an-ı Kerim öğrenimi Yapılandırıcı Eğitim Sistemi ile daha kolay ve eğlenceli hale geliyor.

Zambak Yayınları, 9. Sınıflar için hazırladığı Kur'an-ı Kerim Öğretim Materyalini hazırladı. Lise düzeyindeki öğrenciler için hazırlanan kitap, Kur'an-ı Kerim dersiyle ilgili konuları en doğru şekilde öğretmeyi amaçlıyor. Kitap, müfredattaki ilke ve kazanımlar doğrultusunda ve çoklu zekâ uygulamaları dikkate alınarak yepyeni bir yöntemle hazırlandı.

Birçok öğretmeninin önerileri ve öğrencilerin gereksinimleri göz önünde bulundurularak hazırlanan kitap, bu doğrultuda küçük parçalar hâlinde bölümlere ayrılarak yazıldı. Yapılandırıcı Eğitim Sistemi (YES) adı verilen bu yöntemde üniteler uygun yerlerden bölümlere ayrılarak etkinlikler ve testlerle zenginleştirildi. Her bölüm resim, fotoğraf, bilgi notu ve vecizeler gibi görsellerle daha kolay anlaşılır hale getirildi.

Kitap akıcı ve özlü bir konu anlatımı ile etkinlikler ve ölçme değerlendirme (boşluk doldurma, doğru -yanlış, bulmaca, eşleştirme, cümle düzeltme, kelime avı ve çoktan seçmeli sorular) bölümlerinden oluşuyor. Ayrıca bölüm başlarında verilecek ödevler belirlenerek faaliyet yönlendirmeleri yapılıyor.

Bilgisayar destekli Kur'an-ı Kerim eğitimi

Kitabımızın en önemli özelliklerinden biri de “bilgisayar destekli” olmasıdır. Kitapla birlikte verilen ve interaktif olarak kullanabileceğiniz DVD ile harflerin ve kelimelerin okunuşlarını, 1. cüzün (veya Âl-i İmrân suresinin) örnek okunuşunu,müfredattaki sure ve duaların tecvidiyle okunuşlarını değerli bir Fem-i Muhsin hocasından dinlenebiliyor. DVD, bilgisayarda, sinevizyonda ya da “Akıllıtahta”da kullanılabiliyor.

Amaç: Okutmak ve anlatmak

Zambak Yayınları Ürün Müdürü Mehmet Karagöllü; titiz bir çalışma ürün olan kitapla ilgili şunları söyledi: “Kur'an-ı Kerim bizlere okunması, anlaşılması ve ibret alıp hayatımıza yansıtılması amacıyla indirilmiştir. Tek harfi bile değişmeden elimize kadar gelmiş, hem dünyamızı hem de ahiretimizi aydınlatıp huzura kavuşturan son ilahi kitaptır. Bize düşen,bu kitabı gönülden sevip okuyabilmek, doğru bir şekilde anlayıp hayatımıza yansıtabilmektir. Bunun için de mutlaka sevgi, kararlılık ve sabır ile hareket edilmelidir. Elinizdeki bu kitapla Kur'an-ı Kerim'in doğru okunabilmesini, çok okunan bazı sure ve ayetlerin anlaşılabilmesini ve ezberlenebilmesini hedefledik. Sık okuduğumuz sure ve duaları ezberleyebilmek için neler yapmamız gerektiğini ve hangi ilkelerle kolayca ezberleyeceğimizi, öğrencilerimize doğru bir şekilde öğretmeyi istedik.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.