ZALİMLERE KABUS OLURUZ

ZALİMLERE KABUS OLURUZ
Samsun, Amasya, Çankırı, Sinop, Tokat, Kastamonu ve Çorum'da Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasına tepki gösterildi 


Samsun, Amasya, Çankırı, Sinop, Tokat, Kastamonu ve Çorum'da sivil toplum örgütlerinin öncülüğünde düzenlenen gösterilerde, İsrail'in Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılması protesto edildi.Samsun'da cuma namazının ardından Büyük Cami önünde "Suskun dünyaya gür ses olmaya. Haydi Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmaya" sloganıyla toplanan grup, Filistin'e destek, Kudüs'te yaşananlara tepki gösteren pankart taşıdı. .Samsun Sivil Toplum Platformu adına basın açıklaması yapan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Samsun Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu, Mescid-i Aksa'nın Müslümanların ilk kıblesi olduğunu hatırlattı.Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için büyük değer taşıdığını vurgulayan Durmuşoğlu, "Yarım asırdır işgal altında bulunan Kudüs'te İsrail, bu sefer gözlerini tekrar Mescid-i Aksa'ya dikti. Acımasızca canına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmayıp alınların secdeye varmasına da engel olmaktalar." dedi.Durmuşoğlu, ortaya atılan bir bahaneyle Mescid-i Aksa'ya girildiğini anımsatarak, şunları söyledi:"Her zaman olduğu gibi vicdanları körelmiş Batı dünyası yine bizi yanıltmayarak sessizliğini korumuştur. Bu bildiriyle biz Müslümanlar görevimizi yapıyor ve dille uyarıyoruz. Bizim dilimiz ki gönüllerde dualarla bir olup Allah'ın izniyle zalimlere lanet olarak yağar. Anlamakta direniyorlar. Biz Allah'tan başka kimseden korkmayız. Bu zulüm devam ederse güçlenmeye devam edip zalimlere kabus oluruz."Samsun Valisi Osman Kaymak, Amasya Valisi Osman Varol, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in de katıldığı açıklamanın ardından İsrail aleyhinde slogan atan gurup, daha sonra dağıldı.

Amasya
TÜGVA Amasya Temsilciliği öncülüğünde cuma namazının ardından Yavuz Selim Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, çeşitli dövizler taşıyıp tekbir getirerek İsrail aleyhine slogan attı. 
Grup adına açıklama yapan TÜGVA  Amasya Temsilci Vekili Bilal Eken, Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için büyük değer taşıdığını vurguladı.Eken, "Müslüman Müslümanın kardeşidir. Kardeşlerimize ve İslam'a yapılan zulme bütün Müslümanlar olarak karşı çıkmak bizim görevimizdir." diye konuştu. 
Konuşma sırasında gruptakiler "Kahrolsun İsrail", "Zalimler için yaşasan cehennem", "Mescid-i Aksa onurumuzdur" şeklinde slogan attı. Açıklama ve dua edilmesinin ardından gruptakiler dağıldı.

Çankırı
Çankırı'da çeşitli sivil toplum örgütlerinin öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasında Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail'e tepki gösterildi.Cuma namazının ardından Ahmet Yesevi Camisi önünde toplanan grup, Filistin'e destek, Kudüs'te yaşananlara tepki içerikli yazı bulunan pankart taşıyarak İsrail aleyhinde slogan attı.Grup adına basın açıklaması yapan TÜGVA Çankırı Temsilcisi Özkan Öcal, Müslümanlara ve İslam'a yapılan saldırıya karşı çıkmanın bütün Müslümanların görevi olduğunu söyledi.Kudüs'e 1948 yılından beri yapılan işgallerin İslam'a karşı yapıldığını dile getiren Öcal, şunları kaydetti:"Artık öyle bir boyut almıştır ki ilk kıblemizde ezanı yasaklayacak kadar alçaklaşmışlardır. Bunlara karşı durmak namus borcu olmuştur. Dik duruşumuzu Allah izin verirse eşkıyalıklar son bulup, zalimler kaçacak delik arayana kadar sürdüreceğiz. Kardeşlerimizin canını yakanlar ve İslam düşmanlığı yapanlar, her daim enselerinde bizim nefesimizi hissederek korku solurlar."

Sinop
TÜGVA Sinop Temsilciliği  öncülüğünde cuma namazının ardından Alaaddin Camisi avlusunda toplanan vatandaşlar, tekbir getirip İsrail aleyhine slogan attı.Grup adına açıklama yapan TÜGVA Temsilcisi Fatih Özcan,  cinayetleri ve dökülen kanları kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi. 
Allah'ın zulme uğrayanların yanında olduğunu belirten Özcan, "Ey zalimler, unutmayın ki Allah zulme uğrayanların yanındadır. Zalimler, unutmayın, zafer inananlarındır. Filistin'deki Müslüman amcalarımız, teyzelerimiz, kardeşlerimiz bilsinler ki duamız ve gönlümüzle sonuna kadar onların yanındayız. Allah'ın izniyle bütün bu zulümler bitecektir. İşgalci İsrail bir gün perişan olacaktır." dedi.Özcan'ın konuşmasının ardından İl Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafından dua edildi. Duanın ardından gruptakiler dağıldı.

Tokat
Tokat'ta cuma namazının ardından Yeraltı Çarşısı'nda toplanan grup, adına basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği Tokat Şube Başkanı Hüseyin Reel, var olduğu günden beri İslam ülkelerine terör ihraç eden siyonist İsrail'in küstahlığını sürdürdüğünü ifade etti.İsrail'in geçen hafta üç Müslümanı şehit ettiğini hatırlatan Reel, şöyle konuştu:"İsrail, Müslümanları Mescid-i Aksa'ya sokmamak için elinden geleni yapıyor. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'nın her kapısında sözde İsrail polisi denilen katiller sürüsü bekliyor. Mescidin kliniği tarumar edilmiş, içerideki tüm dolapların kapıları kırılmış, tüm kuyuların kilitleri parçalanmış ve içi savaş alanına çevrilmiş durumdadır. Siyonist İsrail istediği zaman ezanı susturmakta, istediği zaman Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girmesini yasaklamaktadır.Siyonist İsrail'in İç Güvenlik Bakanı olarak nitelendirdiği insan kasaplarından Gilad Erdan, tüm Müslümanların gözüne bakarak 'Mescid-i Aksa bizim elimizde. Açılıp kapanması konusunda ilk ve son söz İsrail'e aittir. Diğer devletlerin konuyla ilgili ne düşündüklerini umursamıyoruz' demesi bir meydan okumadır. Yazıktır ki bu meydan okumaya karşı İslam ülkelerinin yöneticileri en ufak bir tepki gösterememektedirler." İsrail aleyhine slogan atan grup, dua edilmesinin ardından dağıldı.

Kastamonu
Kastamonu'da Milli İrade Platformu öncülüğünde cuma namazının ardından Nasrullah Camisi'nin önünde toplanan grup, taşıdıkları pankartlarla Kudüs'te yaşananlara tepki gösterdi.Milli İrade Platformu dönem sözcüsü ve Kastamonu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur, burada yaptığı açıklamada, geçen hafta Mescid-i Aksa'nın avlusunda 3 Filistinli gencin işgalci İsrail askerleri tarafından kurşun yağmuruna tutularak şehit edildiğini vurguladı.İsrailli asker ve polislerin son yıllarda sivillere yönelik saldırılarını artırdığını aktaran Butur, "Bir taraftan Gazze'ye yönelik ölümcül abluka ve kuşatma devam ederken, diğer taraftan Kudüs'te yaşayan Filistinlilere ve Mescid-i Aksa'da ibadetlerini yerine getiren Müslümanlara yönelik saldırı, baskı ve yıldırma politikaları uygulanmaktadır." ifadesini kullandı.İsrail'in 1967'den beri Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılınmasını engellemeye çalıştığına dikkati çeken Butur, "İsrail işgal ettiği tüm Filistin topraklarını terk etmelidir. Mescid-i Aksa derhal ibadete açılmalı, Mescid-i Aksa başta olmak üzere Kudüs'teki tüm kutsal mekanlar Filistinlilerin sorumluluğunda saygı içinde korunmalıdır. Filistinlilere yönelik suç işleyen her İsrailli yargılanarak cezalandırılmalıdır." diye konuştu. Butur, Türk halkının her zaman Filistin halkıyla birlikte olduğunu dile getirerek, herkesi Kudüs sokaklarındaki mazlumların sesine ses katmak için eylemlere katılmaya davet etti.Basın açıklamasına AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik ile Belediye Başkanı Tahsin Babaş da katıldı. 

Çorum
Çorum'da cuma namazının ardından Hürriyet Meydanı'nda "Suskun dünyaya gür ses olmaya. Haydi Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmaya" sloganıyla toplanan grup, İsrail aleyhinde slogan attı.Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından grup adına basın açıklamasını okuyan Çorum İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Hacı Ömer Bayram, Mescid-i Aksa için, Gazze için, Filistin için meydanlarda olduklarını söyledi.Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın uluslararası hukukun ve tüm insanlığın koruması altında olması gerektiğini vurgulayan Bayram, şunları kaydetti:"İHH olarak Türkiye'den çağrı yapıyoruz. İsrail, işgal ettiği Filistin topraklarını terk etmelidir. Mescid-i Aksa derhal ibadete açılmalıdır.Filistinlilere yönelik suç işleyen her İsrailli yargılanarak cezalandırılmalıdır. Mescid-i Aksa için, İslam Birliği Teşkilatı başta olmak üzere tüm uluslararası mekanizmalar, devletler, birlikler, bu işgal ve saldırılara son verecek tedbirleri almalıdır. İsrail bilsin ki bizler var oldukça ve yaşadıkça Filistin var olacaktır. Mescid-i Aksa ve Kudüs var olacaktır, Gazze var olacaktır.Çünkü Mescid-i Aksa bu ümmetin ortak mirasıdır."Çorum Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Bekir Uyanık da İsrail'in istediği zaman ezanı susturduğunu, istediği zaman Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girmesini yasakladığını belirterek, "İslam ülkelerinin yöneticileri en ufak bir tepki göstermemektedir. İsrail'in varlığına alışmak, İsrail'in zulmünü görmezden gelmek her Müslüman için utanç vesilesidir. Tüm İslam alemini İsrail'in bu tutumuna karşı tepki göstermeye davet ediyoruz. Bu konuda en çok kendi devletimize ve hükümetimize güveniyoruz." dedi.Grup, Mescid-i Aksa'nın yeniden Müslümanların kontrolüne geçmesi için dua ettikten sonra dağıldı.AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.