ZABITAYA CEZA MI?

ZABITAYA CEZA MI?
Mahkemedeki ifadesinden ötürü zabıtaya ceza mı?

Geçtiğimiz yıl Canik Belediyesi Zabıta Müdürü'nün kendisini yasak kitap dağıttığı için dayak attığı iddiasıyla mahkemeye veren Ali Tulum adlı vatandaşın mahkemesinde Belediyenin istediği gibi ifade bermediği üçin 20 gün süre ile Gölalan Köyü'ne sürgüne gönderildiği iddia edildi. Kendisinden Zabıta Müdürü Erol Balcının davacı Ali tulum’u dövmediği yönünde ifade vermesi istenen ancak mahkemede aksine ifade verdiği öğrenilen zabıta İ.B.'nin hem maaşında düşüklük yapıldığı, hem de geçici görevle 20 gün Gölalan köyüne gönderildiği iddia edildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ NEYDİ?

14 Nisan 2016 tarihinde yerel bir gazetede verilen haberde Canik Belediyesi Zabıta Müdürü ücretsiz kitap dağıtan Ali Tulum adlı vatandaşı sokak ortasında dövdüğünü ve bu nedenle Ali Tulum adlı vatandaşın mahkemeye verdiğini, zabıta memuru olan İ.B.'nin de olayın görgü tanıklarından olması nedeniyle mahkemede tanık sıfatı ile ifade verdiğini ve zabıta müdürünün Ali Tulum adlı vatandaşı dövdüğünü söylemesi üzerine maaşının düşük performans gerekçe gösterilerek 400 lira düşürüldüğünü ve yirmi gün süre ile Gölalan köyüne geçici görevle görevlendirildiği iddia edildi.

BELEDİYE BAŞKANININ TAVRI MERAK KONUSU

Canik Belediyesi'nde yaşanan bu olayla ilgili Başkan Genç’in tavrının ne olduğu yönünde çeşitli bilgiler gelmiş olmasına rağmen, kendisinin bu konudaki açıklamalarını öerakla beklemekteyiz. Ali Tulum adlı vatandaşı dövdüğü iddia edilen ve mahkemedeki ifadeler de göz önğne alınarak Başkan Genç’in Zabıta Müdürü ile ilgili ne yapacağı kamuoyunun merak ettiği bir konu olup, konuyla ilgili Balkan Genç’in açıklamalarına yer vereceğimizi de belirtmekte yarar görmekteyiz. Ahmet Ufuk ERKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.