Yusuf Ziya Yılmaz’ın son meclisten talep ettiği borçlanma miktarının anlamı;BENDEN SONRASI TUFAN

Yusuf Ziya Yılmaz’ın son meclisten talep ettiği borçlanma miktarının anlamı;BENDEN SONRASI TUFAN
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ocak ayı meclis toplantısında meclisten toplam 200 milyon liralık kredi alma talebinde bulundu.

BENDEN SONRASI TUFAN

 

      Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ocak ayı meclis toplantısında meclisten toplam 200 milyon liralık kredi alma talebinde bulundu. Bugüne kadar Büyükşehir Belediye Meclisinden istenen en büyük kredi tutarı olan 200 milyon liranın geri ödemesinin nasıl olacağı merak edilirken Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın bu tavrının benden sonrası tufan düşüncesiyle yaptığı yorumlarına neden oldu.

 

                         KREDİ TALEBİNDE NELER VAR NELER?

 

  Yusuf Ziya Yılmaz’ın Belediye Meclisinden istediği kredi borçlanmasında Bilim merkezi inşaatından tutun da Alanlı mahallesinde yapılacak olan 24 derslikli okuldan Peyzaj düzenlemeleri, çok amaçlı salonlar ve kentsel dönüşüm projeleriyle turizm yatırımları yer almakta. Büyükşehir Belediyesinin almak istediği 200 milyon lira gibi çok yüksek miktardaki krediyi kullanmak istediği alanlara bakıldığında köy yollarının betonla kaplanması dışındaki tüm çalışmaların Belediye Hizmetleriyle uzaktan yakından ilgisi olmadığı anlaşılmakta.

 

                     BELEDİYENİN İŞİ OKUL YA DA BİLİM SANAT MERKEZİ YAPMAK MI?

 

  Büyükşehir Belediyelerin temel görevlerinin yol, su kanalizasyonu yapmak olduğu göz önüne alındığında bir trilyon civarında borcu olan Büyükşehir Belediyesinin okul, bilim merkezi ve turizm yatırımları yapmasının ne anlama geldiği de merak konusu olmuş durumda. Belediyenin yaptığı borçların Samsun halkını sürekli olarak borçlandırmanın dışında ne işe yapayacağı da kamuoyunun merak ettiği bir konu

 

                                 KÖY YOLLARINI BİR YANA BIRAKIN, MAHALLE YOLLARI PERİŞAN

 

   Büyükşehir Belediyesinin kullanmak istediği toplam 200 milyon liralık borç talebinin büyük bir kısmının okul, bilim merkezi ve turistik çalışmalar yapımı konusunda olması dikkatlerden kaçmazken, istenilen 200 milyon liralık kredi borcunun sadece 50 milyon lirasının köy yollarına harcanacak olması ,akıllara bırakın köy yollarını mahalle yolları dahi perişan haldeyken çevre ve peyzaj çalışmalarına ayrılmış olması büyük bir haksızlık olarak değerlendirilmekte.

 

                       MECLİS VERSE DE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ONAY VERECEK Mİ?

 

    Büyükşehir Belediyesinin istediği 20 milyon liralık kredinin Büyükşehir Meclisinden geçmesi halinde İçişleri Bakanlığı’nın onaylayıp, onaylamayacağı da merak konusu olmuş durumda. İçişleri Bakanlığı’nın onayına sunulmadan böyle büyük bir kredinin İller Bankasından çekilmesinin imkansız olduğu göz önüne alındığında İçişleri Bakanlığı’nın bu kredi talebini onaylayıp onaylamayacağı da merak edilmekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum