Yurtdışı Arapça eğitimi

Yurtdışı Arapça eğitimi
2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Din Öğretimi Genel Müdürlüğü “Özellikli İmam Hatip Liseleri” kapsamına alınmıştır.

Arapça hazırlık eğitiminin yanı sıra normal Anadolu İmam Hatip programı da uygulayan okul bu özelliği ile Karadeniz'de ilk ve tek olma özelliğine sahiptir.

Yurt dışında (Ürdün) Arapça dil eğitimi imkânı da sunacak olan Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, hafta sonu etüt, yaz tatilinde kurs vermek suretiyle öğrencilerine Arapça'nın yanı sıra İngilizce'nin de temel kurallarını öğretmeyi, duyduğunu ve okuduğunu anlayabilmeyi, kendisini sözlü ya da yazılı olarak ifade edebilmeyi, mesleki ve sosyal hayatta gerekli olan dil yeterliliğini kazandırmayı hedeflemektedir.

Bu bağlamda Hazırlık sınıflarında Arap uyruklu ve Türk hocalar tarafından dersler % 100 Arapça işlenmekte ve hedeflenen eğitimin gerçekleştirilmesi için Uluslararası kardeş okul projesi için de gerekli ilk adım atılmıştır.

Ürdün'de Yurt Dışı Arapça Dil Eğitimi İçin İlk Adım Atıldı
Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü önünde hazırlık sınıfı bulunan Beyoğlu AİHL, Kartal AİHL, Pendik Ömer Çam AİHL ve Rize Ahmet Erdoğan AİHL müdürleriyle beraber öğrencilerinin yurt dışı Arapça dil eğitim imkânlarını yerinde görmek ve incelemek amacıyla kardeş okul projesi kapsamında Ürdün'ün Amman şehrine bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaretin Amacı: Kardeş Okullar Projesi
Anadolu İmam Hatip Liselerinin önüne hazırlık sınıfı konulmasıyla birlikte dil eğitiminin verimini ve niteliğini artırmak için dil yerinde öğrenilir prensibinden hareketle Amman şehrindeki okullar ziyaret edildi. Arapça konuşulan ülkeler arasında Ürdün'ün istikrarlı olması ve Arapça'nın aslına uygun bir şekilde konuşulması ülkenin tercih edilmesindeki en önemli etkenler oldu. Bu ziyarette bu senenin çalışmalarını istişare edilip planlandı. Bu kapsamda Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Amman Özel Ömeriyye okuluyla kardeşlik hukuku tesis etti.

Kardeş Okul projesi kapsamında öğrencilerimizin nisan ve mayıs aylarında Ürdün'de dil eğitimi görmesi, Ürdün'deki kardeş okulumuz Ömeriyye okulları öğrencilerinin de Türkiye'de ağırlanması planlanmaktadır.

Yapılan ziyaretler
Türkiye Ürdün Başkonsolosluğu, Amman Yunus Emre Kültür Merkezi (Bu vesileyle Merkez müdürü olan ve TİKA Amman sorumluluğuna getirilen Sıddık beye teşekkür ediyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz.)

Muhammed Thneibat (Ürdün Eğitim Bakanı), Dr. Abdullah Hababne (Devlet Personel Teşkilat Genel Müdürü), Dr. Atıf A. Al-Ruwaidan ( Beyt'ül Şebab Amman Genel Müdürü), Abdullah Ude (Türkiye mezunu Ürdünlü öğrenciler deneği başkanı), Ayrıca Özel Nuzum Okulları, Özel Hasad Okulları, Özel Ömeriyye Okulları, Özel Mayar Okulları, Krallık Özel Okulu Yubil ziyaret edilmiştir.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.