'Yunanistan hepimize ders olmalı'

'Yunanistan hepimize ders olmalı'
TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, borcunu ödeyemediği için temerrüde düşen Yunanistan örneğinin herkese ders olması gerektiğini söyledi.

TİM Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Kahramanmaraş'ta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından iftar vakti düzenlenen 'Kahramanmaraş 2014 Yılı İhracat Yıldızları' ödül törenine katıldı. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Veysel Parlak, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, kurum müdürleri ve işadamları katıldı. İftar yemeğinin ardından konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Türkiye'nin kalkınması için üretim yapılması gerektiğini kaydederek, şöyle dedi: "Bugün ülkemizin kalkınması için üretmeliyiz. Üretmeden kalkınma olmaz. Tekrar, eskiden yaşadığımız sanayi hamlelerini yeniden canlandırmamız gerekiyor. Üretim yapmadan hiçbir yere varmış bir ülke göremiyoruz. İşte önümüzde bir Yunanistan örneği var. Hizmet sektörüyle nereye kadar geldiler, nerde durdular bu hepimize ders olması lazım." 

ATEŞTEN BİR GÖMLEK GİYMİŞ DURUMDAYIZ 

Mustafa Çıkrıkçıoğlu, biran önce güçlü bir hükümet kurularak ülkeye hizmet etmesini ve gündemin bir takım konulardan çıkarılarak tamamen ekonomiye dönmesini beklediklerini ifade ederek şunları söyledi: "Ümit ediyorum bu sıkıntılı günler sadece bizden kaynaklanan değil, bütün çevremizdeki ateşten bir gömlek giymiş durumdayız gerçekten. Bugünlerin inşallah en kısa zamanda bertaraf olup daha güzel günlerin geleceğini umutla bakıyoruz. Biz Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak her zaman ihracatçının yanındayız. İhracatın artması için AR-GE, inovasyon ve tasarıma büyük önem vermekteyiz. Kahramanmaraş'ın bu değerlere önem verdiğini bizler de biliyoruz. Biz her zaman Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak yanınızdayız. Özellikle inovasyon konusunda biz TİM olarak yıllardır inovasyon toplantıları düzenliyoruz. hatta bu toplantıları Anadolu'nun çeşitli yerlerinde de düzenliyoruz. Sanayicimizde inovasyon bilincinin tam yerleşmesi lazım diyoruz. Şuanda ülkemizin içinde bulunduğu seçim sonrası durumun biran önce güçlü bir hükümet kurularak ülkeye hizmet etmesini bekliyoruz ve gündemin bir takım mevzulardan çıkarak tamamen ekonomiye dönmesini bekliyoruz. Bundan sonra ekonomiden başka bir şey konuşmamamız gerekiyor. İnşallah kaldığımız yerlerden, durakladığımız noktalardan aynı bundan önceki heyecanımız gibi yine büyük başarılar yakalayacağımıza inanıyorum." 

Konuşmaların ardından kentte 2014 yılında en çok ihracat yapan firmalar ödül verildi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.