Yozgatlı küçük yıldız Oscar töreni yolcusu

Yozgatlı küçük yıldız Oscar töreni yolcusu
Bol ödüllü "Sivas"ın başrol oyuncusu Yozgatlı 13 yaşındaki Doğan İzci, filmin Oscar'a aday gösterilmesi üzerine ABD'ye gitmeye hazırlanıyor

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde yaşayan İzci ailesinin altı çocuğundan beşincisi olan Doğan İzci, Kaan Müjdeci'nin yönettiği "Sivas"' filmindeki yeteneği ile herkesi kendine hayran bıraktı. Başrol oyuncu olarak rol aldığı film, Amerika'da yapılacak 88. Akademi Ödülleri'ne (Oscar) "En İyi Yabancı Film" dalında Türkiye'nin adayı olarak gösterilince, Yozgatlı Doğan'a da ABD yolu gözüktü. Yerköy ilçesinde ailesi ile mütevazı bir hayat süren Doğan İzci, 13 Ekim'de babası Nedim İzci ile birlikte Oscar ödül töreni için Amerika'ya gidecek. Bir yandan ABD'ye gidecek olmanın heyecanını yaşayan Doğan, bir yandan da okul hazırlığı yapıyor. 

OYUNCU, OLMAZSA VALİ... 
Aslan ismindeki çocuk ile yaralı halde bulduğu Sivas isimli bir dövüş köpeğinin hikâyesini anlatan "Sivas" filmi şimdiye kadar Sadri Alışık ödülü, Abu Dabi Film Festivali, Antalya Altın Portakal Film Festivali ve Venedik Film Festivali'nde çeşitli ödüller aldı. Küçük oyuncu Doğan İzci aldığı ödülleri göstererek, "Sadri Alışık ödülü ile Abu Dabi ve İtalya'da En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldım. Oscar'a aday olduğumuz için çok mutluyum. İnşallah oradan da Türkiye'ye ödülü getireceğim" dedi. Kamera karşısına geçtiğinde ilk etapta zorlandığını söyleyen Doğan yaşadıklarını şöyle anlattı: "Kamera karşısında olmak benim için biraz zor oldu ama yine de başardım. Filmde başrolde oynuyordum. Biraz zordu tabii. Geceden sabaha kadar çalışıyorduk. Filmde köpeği dövüştürüyorduk, arkadaşlarla oyun oynuyorduk, kazları kovalıyorduk. Bu yıl yedinci sınıfa gideceğim. Hedefim eğer yönetmenim destek olursa okuyup, oyuncu olmak yoksa vali olacağım" dedi. 

'BU KADARINI BEKLEMİYORDUK' 
Oğlunun başarısı ile gurur duyan baba Nedim İzci ise, "İnşallah Oscar ödülünü de Türkiye'ye getirir. Bu kadar ümit etmiyorduk. Yönetmeni Kaan Bey'den Allah razı olsun. Doğan'ın destekçisi oldu. Kültür ve Turizm Bakanımız ile Yozgat eski milletvekili Osman Coşkun da arayıp, soruyor. Oğluma destek oluyorlar" dedi. Anne Yurdagül İzci ise oğlunun bu kadar başarılı olacağına ilk başlarda inanmadığını belirterek, "Filmi çekip, gidecekler zannettim. Ancak sonra ödüller kazandı. Şimdi de babasıyla birlikte Amerika'ya gidecek. İyi bir oyuncu olmasını istiyorum" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.