• BIST 105.042
  • Altın 163,210
  • Dolar 3,9375
  • Euro 4,6731
  • Samsun 9 °C
  • Ankara 7 °C
  • İstanbul 15 °C
  • 'SORUN KALMADI KENDİMİ İYİ HİSSEDİYORUM'
  • 4 FUTBOLCU TAKIMDAN AYRI ÇALIŞTI
  • Hedef 3 Puan
  • 'SORUN KALMADI KENDİMİ İYİ HİSSEDİYORUM'
  • 4 FUTBOLCU TAKIMDAN AYRI ÇALIŞTI
  • Hedef 3 Puan

YÖRESEL LEZZETLERE KADIN ELİ

YÖRESEL LEZZETLERE KADIN ELİ
Samsun'un yöresel lezzetlerine kadın eli

Samsun'un Bafra ilçesinde iki çocuk annesi 58 yaşındaki Nezahat Şahin, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) aldığı hibe krediyle kurup yöresel lezzetler ürettiği iş yerinde 13 kadına istihdam sağlıyor

Yaklaşık 30 yıl usta öğreticilik yaptığı halk eğitim merkezinden emekli olan Şahin, 2013'te girişimcilik kursuna katılarak sertifika aldı.KOSGEB'in ev kadınlarına verdiği destekten yararlanan Şahin, açtığı iş yerinde yöresel lezzetlerden manda kaymaklı lokum üretmeye başladı.Bugün iş yerinde kaymaklı lokum ve nokul başta olmak üzere birçok yöresel ürün hazırlayan Şahin, halk eğitim merkezinden öğrencisi olan 13 kadına istihdam sağlıyor. Nezahat Şahin'e işlerinde, emekli coğrafya öğretmeni eşi Aydemir Şahin de yardımcı oluyor.Nezahat Şahin, kentin geleneksel lezzetlerini, kurduğu işletmede yaşatmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.Rahmetle andığı babaannesinin kendisine çok şey öğrettiğine işaret eden Şahin, "Hamur işlerine, mutfağa karşı ilgim vardı ama halk eğitimde dikiş nakış, el sanatlarıyla uğraştım. Daha sonra Bafra'nın unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini yaşatmak istedim. Yaptığım şeylerde babaannenin el lezzeti olduğunu söylerlerdi. Ondan öğrendiğim şekilde devam ediyoruz." dedi.İş yerini açarken KOSGEB'in desteğinden yararlandığını vurgulayan Şahin, "Şimdi tüm gıda fuarlarına katılıyoruz. Hediyelik ürünlerin lezzetine bakanlar bize dönüş yapıyor. Emin adımlarla ileriye doğru gidiyoruz." ifadelerini kullandı.

İş yerini fabrikaya dönüştürecek
Birçok büyük firmadan ürünlerine talep geldiğini ancak üretimlerinin günde ortalama 100 kilogram olduğunu anlatan Şahin, talebe cevap veremediklerini, bu nedenle işini büyütmek istediğini belirtti.Bafra Organize Sanayi Bölgesi'nde 1,5 dönümü kapalı 5 dönümlük arazide fabrika kurup daha çok istihdam sağlayarak üretimi artırmaya hazırlandıklarını dile getiren Şahin, "Yerimiz belirlendi, işlemleri devam ediyor. Orada ilk başta en az 50 kadına iş vermeyi planlıyoruz. Ürünlerimiz fabrikasyon olmayacak. Lokum ve nokulumuzu aynı lezzette yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.Ürünlerinin doğal malzemeler ve geleneksel yöntemlerle yapılması nedeniyle sevildiğini kaydeden Şahin, "İstanbul, Gaziantep, Kocaeli, Çorum, Bodrum gibi birçok yere ürün gönderiyoruz. Ama Gaziantep'e ürün göndermek daha çok hoşumuza gidiyor. Gaziantep'in tatlıları çok ünlü. Oraya ürün göndermek bize keyif veriyor." dedi.AA

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR İÇİN GAZA BASTILAR13 Kasım 2017 Pazartesi 13:40
  • YAĞIZ BEBEK İLACINA KAVUŞTU12 Kasım 2017 Pazar 13:06
  • BALKAN TÜRKLERİ ATATÜRK'Ü DUALARLA ANDI12 Kasım 2017 Pazar 12:36
  • 10 KASIM’DA EN ÖZEL KAREOGRAFİ11 Kasım 2017 Cumartesi 13:53
  • EKMEK VE YÖRESEL LEZZETLER PAZARI09 Kasım 2017 Perşembe 13:35
  • NOSTALJİK KAHVEHANE05 Kasım 2017 Pazar 12:45
  • 60 YILDIR AYNI MESLEKTE05 Kasım 2017 Pazar 12:40
  • KÜLTÜREL DEĞERLERLERİN TANITILMASI05 Kasım 2017 Pazar 12:00
  • BAKIRLA GEÇEN ÖMÜR02 Kasım 2017 Perşembe 13:40
  • Ambarköy Açık Hava Müzesi02 Kasım 2017 Perşembe 13:00
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2007 DENGE GAZETESİ | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0362 420 04 28 | Faks : 0362 431 55 53 | Haber Scripti: CM Bilişim