Yolculuk veya Tatilde Kıble Yönü Nasıl Bulunur?

Yolculuk veya Tatilde Kıble Yönü Nasıl Bulunur?
Uzak diyarlara yolculuk yapan veya tatile çıkan Müslümanlar, bulundukları yerlerde kıble yönünü nasıl tayin edecek?

Uzak diyarlara yolculuk yapan veya tatile çıkan Müslümanlar, bulundukları yerlerde kıble yönünü nasıl tayin edecek? Öyle ya, seyahate çıkan, tatil için yer değiştiren veya dünyanın çeşitli ülkelerini gezmek için tura çıkan bir kişi, namaz kılmak istediğinde hangi yöne doğru namazını kılacaktır. Böyle durumlarda namaz kılanlar için önemli bir sorun olan kıble yönünün doğru şekilde tespiti için ne yapılmalıdır?

Farklı bir yer veya ülkede iseniz doğru şekilde kıble yönünüzü tespit etmenize imkan sağlayan bir servisi sizlere sunacağız. Online olarak kıble yönünüzü bulmanıza olanak sağlayan servis Qibla Finder kıble bulma platformudur. İngilizce dil alt yapısı ile hizmet veren ve dünyanın tüm ülkelerinin eyalet/il ve şehir merkezlerinin kıble yönünü veren Qibla Finder işinizi bir hayli kolaylaştıracak bir kıble bulucudur. Ülke ve şehir aramak yerine ana sayfasına girişten önce cep telefonunuzda konum servisini aktif ederek bulunduğunuz yerin veya evin çatısına kadar inerek kıble yönü hattınızı görmeniz de mümkündür.

Kıble yönü yani dünya genelinde kullanılan şekli ile Qibla Direction için QiblaFinder.Org, hızlıca kıble yönünün tespitinde size büyük kolaylık sağlayacaktır. Yabancı bir ülkeye mi gittiniz ve kıble yönü hususunda tereddütleriniz mi var? İşte böyle durumlarda size gereken sadece bir cep telefonu ve Qibla Finder servisi.

Şayet Arapça dilinin hakim olduğu bir ülkede iseniz o zaman sizlere www.Al-Qibla.Net kıble bulma servisini önermekteyiz. Zira Al-Qibla, Arapça dili alt yapısı ile hizmet vermektedir. Yine Qibla Finder gibi online haritalar ile kıble yönü hattınızı veren bu çalışmayı biraz önce de belirttiğimiz üzere Arapça konuşan ülkelerdeki seyahatleriniz için tavsiye etmekteyiz. Böylelikle tatil veya seyahatlerinizde kıble yönü sorun olmaktan çıkacak ve doğru kıble cihetine doğru namaz kılmanın huzurunu yaşayacaksınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.