YOL YENİDEN YAPILIYOR

YOL YENİDEN YAPILIYOR
Arkeoloji Vadisi yoluna turizm ayarı

Karadeniz’deki ilk insan yerleşkesi Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi yolu alanın tarihi yapısına uygun olarak yeniden yapılıyor.

Her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilen Tekkeköy Mağaralarının bulunduğu Arkeoloji vadisine doğru giden yol alt yapı çalışmalarının ardından alanın tarihi dokusuna uygun şekilde Büyükşehir Belediyesi ile Tekkeköy Belediyesinin ortaklaşa yürütmüş olduğu çalışmalar neticesinde yapılıyor. Yine tarihi alanın yanından akan derede Devlet Su İşleri, Büyükşehir Belediyesi ve Tekkeköy Belediyesinin koordinasyonunda ıslahı ve turizme kazandırılması çalışmaları kapsamında doğal taş malzemeden duvar, köprüler, süs havuzları, kamelyalar, yürüyüş ve bisiklet yolları, aydınlatması, bankları ile tarihi alanla bir birini tamamlayacak şekilde düzenleniyor. 

Turizm açısından önemli çalışmalar

Tekkeköy’ün ve bölgenin en önemli tarihi alanının etrafında ve yollarındaki çalışmaların turizm açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Tarihi MÖ 10 bin ila 60 bin yıllarına dayanan Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji vadimiz artık turizmin göz bebeği haline geldi. Dünyanın dört bir yanından yerli yabancı misafirlerimiz alanı gezip görmek için ilçemize akın ediyor. Tarihi alana giden yolumuz ve yanındaki derenin fiziki yapısı turizm açısından uygun değildi. Bizlerde ilk olarak Büyükşehir Belediyemiz ve Devlet Su İşleri ile birlikte hareket ederek deremizin ıslahını ve turizme kazandırılması ile ilgili çalışmayı başlattık. Deremizin duvarları doğal taş elemanları ile örülüyor. Ardından süs havuzları köprüler, kamelyalar, yürüyüş ve bisiklet yolları, aydınlatması yapılarak deremiz yeni bir turizm alanına dönüşecek” dedi.

Arkeoloji vadisi yolu dizayn ediliyor

Arkeoloji vadisine doğru giden yolun dere ıslahı ve tarihi alanla birlikte bütünleştiğini söyleyen Başkan Togar, “Deremizin ıslahı ve turizme kazandırılması çalışmalarında yavaş yavaş sonuna yaklaşır iken hemen yanı başındaki yolumuzu da aynı paralelde düzenliyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ile koordineli şekilde hareket ederek tarihi alana giden yolumuzu alanın yapısına uygun şekilde planladık ve çalışmalara başladık. Devam eden çalışmaları Büyükşehir Belediyemiz Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt ile çalışmaları yerinde inceledik. Çok hızlı ve seri bir şekilde devam eden çalışmalar ile yolun sağında ve solunda yürüyüş ve bisiklet yolları, banklar, aydınlatma armatürleri gibi daha birçok farklı ve ilgi çekici ayrıntıyla tarih alanın yapısına uygun şekilde yapım çalışmaları sürüyor. Kısa sürede tamamlanacak yolumuz ile Karadeniz’deki ilk insan yerleşkesi Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji vadimizin yanındaki dere ve alana gelen yol bir birlerini tamamlayarak turizm açısından birçok avantaj sağlayacak. Tüm çalışmaların tamamlanmasının ardından bu muhteşem tarihi alanı tüm dünya tanıyacak ve akın akın buraya gelecek” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.