YÖK'ten temel bilim programları seçen 20 bin öğrenciye burs teklifi

YÖK'ten temel bilim programları seçen 20 bin öğrenciye burs teklifi
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, TÜBİTAK Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet Çelik’i ziyaret ederek..

Temel bilim programlarının güçlendirilmesi kapsamında yapmış oldukları çalışmalara katkı sağlanması talebini iletti. YÖK Başkanı Saraç, üniversite sınavında ilk 10 bine giren ve temel bilimleri seçecek öğrencilere 1000-2000 lira burs imkanının ilk 20 bine verilmesini TÜBİTAK’a teklif etti.

Yükseköğretim Kurulu, ‘YÖK’ten temel bilim programlarını tercih edecek öğrencilere müjde’ başlıklı bir açıklama yaptı. ÖSYM tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) MF puan türünde ilk 5 bin kişi arasında yer alarak; matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümlerine yerleşen örgün lisans öğrencilerine aylık 2 bin TL burs verildiği belirtilen açıklamada, aynı puan türünde 5 bin 1 (beşbinbir) ile 10 bin kişi arasında yer alan öğrencilere ise aylık bin TL burs verildiği belirtildi. TÜBİTAK tarafından verilen bu bursların öğrencilerin temel bilim programları olan Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik alanlarında tercih edilme sayısının artmasına katkı sağladığının gözlendiği belirtilen açıklamada, "YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, TÜBİTAK Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet Çelik’i ziyaret ederek temel bilim programlarının güçlendirilmesi kapsamında yapmış oldukları çalışmalara katkı sağlanması talebini iletti. Bununla birlikte bu teşvikin daha büyük sonuç üretmesi için YÖK Başkanı Saraç, ilk 10 bin kişiye kadar verilen bu bursların ilk 20 bine verilmesini TÜBİTAK’a teklif etmiştir." denildi. 

TÜBİTAK Başkan Vekili Çelik’in YÖK Başkanı Saraç tarafından yapılan bu öneriye çok olumlu yaklaştığı, 9 Mayıs 2015’te yapılacak Bilim Kurulu toplantısında konuyu görüşüp karara bağlayacaklarını ifade ettiği hatırlatılan açıklamada, "YÖK Başkanı Saraç, yükseköğretimde eğitim öğretimin niteliğini yükseltecek faaliyetler kapsamında temel bilimlere yönelik başlattıkları bu programların güçlendirilmesi ve teşvik edilmesi çalışmalarına TÜBİTAK’ın yapacağı bu katkıdan dolayı TÜBİTAK Başkan Vekili Prof. Dr. Sayın Mehmet Çelik’e ve temel bilimler konusunu bakan olduğu günden itibaren önemseyen ve destekleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık’a teşekkürlerini iletmiştir. Temel bilimleri güçlendirmeye yönelik bir sonraki adım bu programlardan mezun olanların istihdamına yönelik ‘yeni alan tanımlamalarının’ yapılması olacaktır. Bu konuya ilişkin çalışmamız başlamış olup sonucunu da kısa süre içerisinde kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadelerine yer verildi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.