YIRTINMAYA GEREK YOK

Normalde yazıma ayetle başlayacaktım ama bazı uyuz okurlarım yine ayetle hadisle başladın diye eleştireceklerini bildiğimden vazgeçtim. Seçimlere sayılı saatler kala siyaset yazmadan geçemeyeceğim. Zira seçim bazı kesimler için adaylardan çok birilerini bitirme operasyonuna dönüşmüş durumda. İş bu noktaya gelince de yapılan bu hareketlere inat bitirmek istedikleri adamların yanında yer alıyorum. Neden böyle yapıyorsun derseniz aynı sıkıntıyı ben de çektim. Allah’ın her günü beni AK Parti Genel Merkezine şikâyet edip görevden alınmamı isteyen şerefsizler, benden sonra her türlü malı götürme işini yapan cukkacıbaşını bir kez olsun şikâyet etmediler. Şimdi aynı şerefsizler Erdoğan Tok ve Fuat Köktaş bu şehirde siyasette olmasın diye ötelerini berilerini yırtıyorlar. Benim partiden ihraç edilmem için kıçını yırtan bazı şerefsizler, şimdi kalkmışlar bu arkadaşlarla ilgili ileri geri konuşup duruyorlar.

 

Beni tanıyan herkes bilir ki ben geçmişte gerek Erdoğan Tok’la ilgili gerekse kayınçomla ilgili yüzlerce olumsuz haberler yaptım. Erdoğan Tok mahkemeye vermedi ama kayınçom mahkemeye verdi, hâlâ daha Yargıtay’da olan dosyalarımız var. Ama sapla samanı karıştırmamak gerektiği ortada. Doğruyu yapan düşmanımız dahi olsa onun yanında oluruz, yanlışı yapan dostumuz da olsa karşısında oluruz. Geçmişte yaptıklarımız bunun en bariz delilidir. Aslında doğrusunu ararsanız Erdoğan Tok değil de kayınçom bu şerefsizlerin yaptıklarını hak etmiyor değil. Biz ona ‘‘bu şerefsizlerle oturup kalkma, mekânlarına girme, bunlardan sana dost olmaz, bunlar şeref yoksunu insanlardır’’ diye haber yolladıkça kayınçom onlarla beraber olmaktan keyif alıyordu. Hani Arap atasözünde ‘bade harabül Basra’ derler ya o misal bunca yıkıntıdan sonra onların karşısında olmak da çok fazla bir şey ifade etmiyor. Erdoğan başkanla kayınçomun karşısında olanların asıl amaçları bu iki arkadaşın kötülüğünden falan değil, bu iki arkadaşın siyasette oldukları süre boyunca kendilerinin siyasette olmalarının mümkün olmadığını bildiklerinden adeta kuduruyorlar. Ben onların yerinde olsam kaçınılmaz olan şeyden keyif almaya bakardım.


Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse bu şehirde taş üstüne taş koyan ve tabanda karşılığı olan tek siyasetçi kayınçomdur. Siyasette para harcamak gerekirse harcar, zaman harcamak gerekirse harcar, ekip kurmak gerekirse kurar, halkın arasına girmek gerekirse girer… Tabanda karşılığı olan tek siyasetçi bu adamdır, aksini iddia eden varsa beri gelsin. Konuşulanlara ve gelen yorumlara bakınca herkesin derdi adamı siyasetten uzaklaştırmak için karşısında olmak. İyi güzel de bu şehirde AK Parti’nin beş Vekili var, birisi Genel Başkan yardımcısı, birisi 20 yıl bu şehri yönetmiş olan vezir hazretleri. Sorarım size; bu insanların bu şehre zarardan başka ne kârı olmuş. Birisi Belediyeyi 3 Katrilyon borca sokmuş, Samsun halkının 50 yıllık geleceğine ipotek koymuş. Bir diğeri Genel Başkan yardımcısı ama oturup kalkacağı mekânları ve insanları dahi seçmeyi beceremeyen bir siyasetçi. Eski Sağlık Bakanı olan arkadaş 30 yıllık arkadaşım, Bu şehre bugüne dek çivi dahi çakmamış. Sağlık Bakanlığı döneminde hemşehrilerine görev verip Sağlık camiasını perişan etmenin dışında ne yapmış söyler misiniz? 


Bazılarının yere göğe sığdıramadığı Erhan Usta 3 dönem MHP’den Vekillik yapmış, Grup Başkanvekilliği yapmış, bu şehre en ufak bir katkısı olmuş mu? Ben bilmiyorum, bilen varsa söylesin de bilelim. Peşinde ne kadar siyaseten bitik adam varsa hepsi pervane olmuşlar. Gelecek beklemekteler ama çok beklerler. İşin garip yanı AK Parti’de İl Başkanlığı yapmış birisi de siyaseten bittiğini anlayınca bu arkadaşın peşine düşmüş. Kanaatimce beklentisi yeni kurulması ümit edilen partide Erhan Usta’yla birlikte görev almak. Bana göre öyle bir partinin kurulması çok zor, kurulsa da iş yapacağını düşünmüyorum ama AK Parti’yi bölmeye yarar mı derseniz yarar. 16 yıllık AK Parti iktidarında her türlü makamı elde etmiş insanların ‘azıcık siz inin de başkaları da bu makamlarda otursunlar’ denilince ne hale geldiklerini görünce iğreniyorum. Ben de bu partide görev yaptım ve bıraktım. Şimdi kalkıp başka yerlerde izzet ve ikbal beklemeye kalksam kendimden utanırım, insan azıcık vefalı olur. Altındaki sandalye gidince anında 180 derece dönmez.


Sözlerime son vermeden şunu belirtmek isterim ki ötelerini berilerini yırtıp AK Parti’li bazı adaylara düşman olan arkadaşlara tavsiyem hiçbir yerlerini yormasınlar, olacak olacaktır. Mızrak çuvaldan çıkmıştır, sonuçlarından keyif almaya baksınlar, Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR