YİNE Mİ LETONYA!

Hollanda ile başlayan Norveç ile devam eden çıkışımızı, son olarak Letonya karşılaşması ile sürdürmek istedik ama olmadı. Milli Takımımız, mükemmel uyum ve harika  senkronizasyon ile Letonya önünde iki defa 2 farklı öne geçsede, maçtan maalesef 3-3 lük hiç istemediğimiz bir sonuçla ayrıldı. Hiç bir futbolcumuz da performans düşüklüğü yoktu. Gereksiz pas ve geri pas yoktu. Aksine daha baskılı, istekli ve en önemlisi kazanma arzusunu sahaya yansıtan bir oyun anlayışı vardı. Gol isteyen, gol arayan oyun anlayışı, güzel futboluda beraberinde getiriyor. Böyle bir mücadelenin böyle bir oyunun sonucu beraberlik olmamalıydı.
 
 Letonya, Fifa dünya sıralamasında 136. cı durumda olmasına karşın bize biraz ters gelen bir takım. Bizim kalibremizde değiller doğru ama futbolun içinde böyle sürprizlerde oluyor. Onlar zoru başardılar.  Letonya ile önceki maçlarımız nazarında biraz çekincemiz olsada erken gelen gollerle oldukça rahatlamış maçı keyifle izlemeye başlamıştık aslında. Letonya erken yediği gol sonrasında defansif oyun anlayışını bir kenara bırakıp fark yeme rizikosunu göze aldı. Hani derler ya bazen risk almak gerekir, birşeyleri riske atmadan hiçbir şey kazanamazsınız. Onlarda öyle yaptı. Bazı şeyleri göze aldılar. Şansda onlardan yana oldu. 20. dakikada Kenan' ın yüzde yüzlük pozisyonu, 32. dakika Caner'in üst direkte patlayan şutu Letonya' nın şanslarıydı. 

İkinci golümüzün sevincinden henüz çıkamamış Milli Takımımızın, hemen akabinde yediği gol maçın kırılma anı oldu. Yediğimiz golden sonra bir şeylerin ters gideceği belliydi.. Letonya golden sonra ön alanda baskı yaparak oyunda tutunmaya çalıştıysada üçüncü gole engel olamadı. Mert' in tamamen bireysel mücadelesiyle kazandığımız penaltıyı Burak filelerle buluşturdu. Tamam artık maç bitti buraya kadarmış Letonya desekte Letonya maçı bırakmadı. Önce Sion' da oynayan Uldrikis sonra Ikaunieks ile beraberliği sağladı. Maç 3-3 e geldiğinde tüm Türkiye buz tuttu. Burak'la son dakikalarda pozisyon bulsakta maalesef değerlendiremedik. Yusuf, Kenan ve Hakan' ın aynı dakikalarda oyundan alınması ne kadar doğru tartışılır. Özellikle çok etkili bir Yusuf'un çıkması.

Ülkesinde futbolun, buz hokeyinden bile sonra gelen Letonya yine başımıza bela oldu. Hollanda ve Norveç' i devir Fifa'dan tebrik al, sonrasında sıfır puanlı Letonya' ya kendi evinde iki puan kaptır. Olacak şeymi şimdi bu. İşin ilginç yanı 3 gol yiyerek. Dünya medyasıda şaşmıştır bu işe eminim. Bir yere koyamamışlardır bu maçı. Artık yapacak bir şeyde yok, olanla ölene çare yok derler. Bizde deplasmanda yeneriz Letonya'yı.

Norveç'in Karadağ' ı yenmesi ile grupta liderliği sürdürebildik. Eylül ayında Karadağ ile kaldığımız yerden devam edeceğiz.  Bu talihsiz beraberlikle en az bizim kadar üzülen futbolcularımız, unutmayın tüm Türk Halkı her zaman yanınızda.

Başarı her daim sizinle olsun !!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Serdar Çelik Arşivi
SON YAZILAR