Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Yine bir fuar gezisi ve akılda kalanlar...

YİNE BİR FUAR GEZİSİ VE AKILDA KALANLAR..!

Altı ay içinde fuar için iki kez İstanbul" a gittim. İlki Elektronik ikincisi ise Elektrik meslek grubuna hitap ediyordu. Kısa bir süre olmamasına rağmen fuar alanında bir değişikliğin olmadığını gördüm. Çevre itibarıyla değişen bir şey yok. Bu kez fareler görmedim ama çevrede pislik diz boyu.

Bu fuarı daha çok sevdim. Belki de çok sevmemin nedeni, birebir mesleğime hitap etmesiydi. Reyonları daha iyi anlıyordum. Çok firma, çok çeşit vardı. İnsanın içi açılıyor, o rengarenk ışıkları görünce. Avize dünyası parıltılı bir dünya. Taşlar, camlar ve ışığın birleşmesiyle çok güzel şeyler çıkmış ortaya. İnsan izlerken, reyondan ayrılası gelmiyor.
Elektrik,  aydınlatma ve tesisat fuarını düzenleyen ve oda olarak bizi davet eden SENEXPO uluslar arası fuarcılık A.Ş. " ye bundan teşekkür ediyorum. Bizi kapıda karşılayan güleç yüzlü sevimli hanımefendiden, fatura teslimatını yaptığımız beyefendiye kadar hepsi bizi çok iyi karşıladı. Sabah kahvaltısı ikramı olan puaça ve çaylarda sabah güne başlarken ilaç oldu. Gerekli ilgi alakayla karşılanmakta bizleri son derece memnun etti. Tüm üye arkadaşlarım ki, bir kısmı ilk kez fuara katılıyor, bu ilgiden son derece memnun kaldılar. Tabi ki bu fuar ekibinin başarısıydı. Samsun"dan sevgi ve saygılarımı iletiyorum.
Birazda fuara katılımı nasıl sağladığımı anlatayım. Fuara davet edildikten sonra başladık programı yapmaya. Otobüsü görüştükten sonra, sıra geldi fuara katılacak üyeyi çağırmaya. Elektrik meslek grubu arkadaşlarımı birebir fuara davet ettim. Yalan yok, başlangıçta bir otobüsü doldurmakta zorlanacağımı düşünmeye başladım. Zorlanmamın birkaç nedeni vardı. En önemlisi, belki de birincisi parasaldı yani maddi. Bana göre de en önemli ve geçerli olan neden para. Küçük ESNAF ve SANATKAR  zor durumda. Zaman zaman yazsak da, haykırsak da  sesimizi duyan yok.
Bu ülke KÜÇÜK ESNAF ve SANATKAR"ının  sorunu acilen masaya yatırmalı. Bu ameliyat acil bir şekilde bitirilmeli. Esnaf ve Sanatkar ameliyatla hastalıktan kurtarılmalı, yada öldü diye morga kaldırıp toprağa verilmesini beklemeli. Yıllardır hastalıklı hastalıklı dolaşmaktan bıktık .Sürekli hasta gezmenin özellikleri nedir? Sayalım. Ayakta duramaz, ara sıra yatar ve sürekli sansısı vardır. En önemlisi de morali bozuktur, psikolojisi bozulur ve yarı deli gezer. Nasıl tamda bizi, KÜÇÜK ESNAF ve SANATKARI anlatıyor değil mi.
Ayakta durmakta zorlanan Esnaf ve Sanatkar arkadaşlarıma sesleniyorum. Aman siz, siz olun da moralinizi bozmayın. Her şeyin temeli sağlık ve sıhhattir.
Her şey gönlünüzce olsun.
SEVGİLERİMLE.

17.03.2009    
Nihat KAHVECİOĞLU

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR