YILMAZ ORTAOKULUNDA KARİYER GÜNLERİ

YILMAZ ORTAOKULUNDA KARİYER GÜNLERİ
Samsun’un Çarşamba ilçesindeki Hacı Yılmaz Yılmaz Ortaokulu Rehberlik Servisi tarafından organize edilen “Kariyer Günleri Projesi” etkinlikleri devam ediyor..

Bu proje de ile sekizinci sınıf öğrencilerinin farklı meslek grupları konusunda ilk ağızdan bilgi sahibi olmaları, bu meslekleri işin içinde olan insanlardan dinlemeleri, mesleki gelişim süreçlerini öğrenmeleri ve meslekler konusunda farkındalık kazanmaları hedeflenmektedir.  Bu kapsamda birinci dönem iki meslek grubu tanıtılmış ve üçüncüsü olan etkinlik okulun konferans salonunda gerçekleştirildi Bu etkinliğe Çarşamba Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Turgut Güney ve Çarşamba Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinden Diş Hekimi Dt. Cihan Keskin katıldı.

DOKTORLUK MESLEĞİ SAYGIN BİR MESLEKTİR
Kendi öğrencilik yıllarından başlayarak eğitim ve öğretim serüvenini öğrencilerle paylaşan. Uzm. Dr. Turgut Güney,” Ortaokul ve liseyi Samsun Anadolu Lisesi’nde yatılı okudum. Yatılı okulu kazanmamda sınıf öğretmeninin çok etkisi oldu. Öğretmeninin ısrarı olmasa babamın Samsun Anadolu Lisesine kayıt yaptırmayacaktı. Çalışırsanız, sabırlı olursanız başarılamayacak zorluk yoktur. Öncelikle hedefleriniz olsun ve sevdiğiniz meslekleri seçin. Her mesleğin saygın olduğu ve mesleğe saygı göstermek gerekiyor Mahallemizde çöpleri temizleyen kardeşimiz işini yapmasa sokaklarımızın kötü bir görüntü içerisinde olacak. Doktorluk mesleği saygın bir meslektir. Doktorluk mesleğini severek yapıyorum. Öğrencilik yıllarında çok başarılı bir öğrenciydim Bu mesleği severek seçtim. Doktorluk mesleğinin çalışma alanlarını, insanlara sağladığı avantajlarını, karşılaşılmayabilecek. Olumlu ve olumsuz manadaki tüm zorlukları sizlerle paylaştık. Hacı Yılmaz Yılmaz Ortaokulunda kızım okuyor. Okuldaki öğretmenlerin gayretli çalışmalarının olduğunu görüyorum. Öğrencilerimizin bu alandaki hedeflerine ışık tutmuştur. Ayrıca öğrencilerimize sağlıklı beslenme ve hastalıklardan korunma konusunda bilgiler vererek öğrencilerimizin sağlık alanındaki farkındalıklarını arttırmıştır ”dedi.

BU KONUDA ŞANSLI OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ
İlkokul ve Ortaokul öğrenimini gördükten sonra Çarşamba Anadolu Lisesi’nden mezun olduğunu öğrencilere anlatan Diş Hekimi Dt. Cihan Keskin,” Ortaokul ve lise yıllarındaki planlı, programlı, azimli ve çok çalışmanın sonucu olarak Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazandım. Özellikle üniversite yıllarında kendimi geliştirmek ve başarılı bir öğrenci olarak geçirmek için çok çalıştım. Öğrencilik yıllarımda böyle bir söyleşi ve etkinlikler olmadı. Şimdiki öğrencilerimizin bu konuda şanslı olduğunu görüyoruz. Bu etkinlikler sayesinde meslekleri daha yakından tanıma ve mesleği yapan kişi ile sohbet etme imkanını bulmalarının büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Meslek seçiminin değerli ve önemli olduğunu biliyorum. Çünkü seçtiğimiz meslek bizim hayat tarzımızı, yaşam standardımızı, yaşadığımız yeri vb. durumları etkilemektedir. Meslek seçimine sadece maddi açıdan bakılmaması gerektiğini; kişiliğimize uygun, severek ve isteyerek yapacağımız alanları tercih etmemizin önemli olduğunu bir kez hatırlatıyorum Her şeyden öte öğrencilerimizin kendilerine, ailelerine ve vatanına faydalı bireyler olması gerekiyor. Vatanını ve milletini seven ve bu uğurda elinden geleni yapacak genç nesillere ihtiyacımız var. Özetle meslek seçiminin süreçleri ve bu yolda hangi zorluklarla mücadele etmeniz konuşunda seçici olmanız gerekiyor. Ayrıca öğrencilerimize ağız diş sağlığı konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda tavsiyelerde de bulunmuş durumdayız ”diye konuştu. 

MÜDÜR DEMİR’DEN TEŞEKKÜR
Yapılan konuşmaların ardında Hacı Yılmaz Yılmaz Ortaokulu Müdürü Hasan Demir,” Uzman Dr. Turgut Güney ve Diş Hekimi Dt. Cihan Keskin’e katılım ve değerli paylaşımlarından dolayı okul yönetimi, öğrenci ve öğretmenlerimiz adına teşekkür ediyorum ”şeklinde konuştu.
HABER VE FOTO Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.