YIKIM TEPKİSİ!

YIKIM TEPKİSİ!
Samsun 19 Mayıs İlçesi Yörükler Mahallesi'nde bulunan 250'nin üzerinde binanın yıkım çalışmalarına devam edildi. Kuş Cenneti Bölgesi içerisinde olan binaların sahipleri Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi.

YIKIM SON SÜRAT
19 Mayıs İlçesi sınırları içerisinde olan daha önce Belde Belediyesi olarak hizmet veren ve bir yasa ile Belde Belediyesi'nden  Mahalleye dönüşen Yörükler'de imarsız olarak inşa edilmiş olan yazlık evlerin yıkımına Büyükşehir Belediyesi ekipleri dün de devam etti.

GERGİNLİK YAŞANDI
Yıkım işleminin yapılacağı ilk gün bina sahipleri ile Büyükşehir Belediyesi Zabıtaları arasında gerginlik yaşandı. Ev sahipleri yıkımı yapacak olan iş makinelerinin üzerine çıktı. Bazıları evlerinden dışarıya çıkmadı. En büyük tepkiyi Zabıtalar aldı. Polis ve Jandarma'dan yardım istendi.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA
Evlerinin yıkılacağını öğrenen mahalle halkından bazıları İdare Mahkemelerinde yürütmeyi durdurma davası açtı. Elinde "Yürütmeyi durdurma" kararı olan vatandaşların evlerine dokunulmadı ve mahkeme sürecinin bitmesine bırakıldı. Yıkım yerinde çok sayıda jandarma ve polis tedbir aldı.

TEBLİGAT YAPILMADI
Evinin yıkılacağını öğrenip olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi'nden emekli olduğu öğrenilen Seyit Anıl, eşyalarının kamyona yüklendiğini görünce büyük tepki gösterdi. Kendisine hiçbir tebligat yapılmadığını söyleyerek Büyükşehir Belediyesi'nin hak hukuk tanımazlığına tepki gösterdi. Mehmet Hazinedar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum