YGS sınavı öncesinde uzmanından sınav tiyoları

YGS sınavı öncesinde uzmanından sınav tiyoları
Küçükçekmece Belediyesi tarafından Kadriye Moroğlu Lisesi’nde düzenlenen...

 “Bi’ Müsade Sınavım Var” konulu söyleşide Klinik Psikolog Dr. Faruk Öndağ, öğrencilere sınava nasıl hazırlanacakları konusunda tavsiyelerde bulundu. 
“BU ÜLKEDE SINAVA ÖĞRENCİLER TEK BAŞINA GİREMİYOR”
Türkiye’de yaşayan her insanın sınav psikolojisinden fazlaca etkilendiğini belirten Dr. Öndağ, “Türkiye’de psikolojiyi bozan, iğrenç bir sınav psikolojisi var. Sınava sadece öğrenci girmiyor. Öğretmenler ve aile de giriyor. Üniversite sınavı zor bir sınav değil. Soruları hazırlayanlar normal bir sınav hazırlıyorlar. Hazırlık süreci zor. Bu süreçte biz büyüklerden korkuyoruz. Çünkü öğrenciyi rahat bırakmıyorlar” diye konuştu. 
ÖĞRENCİ SÜREKLİ TACİZ ATEŞİNE MARUZ KALIYOR
Çocukları sınava hazırlanan ailelere de tavsiyede bulunan Öndağ, “Türk annesi, genellikle yakın takiptedir. Çocuğunu televizyon izlerken görür, rahat bırakmaz. ‘Ders çalışmalısın’ diye sürekli söylenir. Akşam babasına ispiyonlar. Çocuk, arkadaşlarıyla görüşür. Bu kez arkadaşları, falanca günde bin 600 soru çözüyormuş der. Bu gibi durumlarda öğrenci sürekli taciz ateşine uğrar. Bilinçaltı olumsuz etkilenir. İster istemez öğrenci sarsılır” diyerek, bu gibi tutumlardan uzak durulması gerektiğinin altını çizdi. 
BAŞARININ ARKASINDA EMEK VE ALINTERİ VAR
Dr. Faruk Öndağ, başarılı insanların arkasında şans faktörünün değil, emeğin ve alın terinin etkili olduğunu ifade ederek, “Allah insanlara fırsatlar yağdırır. Olumsuzluklar da gelir güzellikler de. Sen kaliteliysen, adamsan kolları sıvarsın. Hazır beklersin. Adam değilsen, hazır değilsen nafile. Şanslı diye bir şey yok. Bu süreçlerde küçükler, büyüklerin hayat tecrübelerinden de faydalanmalı” diyerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karedeniz de yaptığı açıklamada, sınavda kaybetmenin her şeyin bittiği anlamına gelmediğinin belirterek, öğrencilerin hiçbir zaman kazanamam inancı içerisinde olmamalarını öğütledi. Başkan Karadeniz, hafta sonunda yapılacak YGS’de de tüm öğrencilere başarılar diledi.  (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.