Yetkililerden yardım bekliyor

Yetkililerden yardım bekliyor
KAYSERİ’de yüzde 90 fiziksel engelli eşi ve 2 çocuğu ile birlikte yaşam mücadelesi veren 34 yaşındaki Valide Hasanova, yetkililerden yardım beklediğini söyledi.

Valide Hasanova, 2010 yılında Azerbaycan’dan Kayseri’ye turist olarak geldi. Burada, 35 yaşındaki Zeki Ejder ile tanışan Hasanova, bir süre flört ettikten sonra onunla evlendi. Çiftin bu evliliğinden, 3 yaşındaki Zeynel Emin Ejder ve 2 yaşına giren Zeynep Ejder adını verdikleri çocukları dünyaya geldi. Eşinin yüzde 90 özürlü olması nedeniyle, ekonomik sıkıntı çeken çift, Zeki Ejder’in ailesinden kalan, merkez Melikgazi İlçesi Köşk Mahallesi Gazanfer Bilge Caddesi'ndeki eve yerleşti. Ancak, zorlu kış günlerinde yağan kar ve yağmur nedeniyle, yıkılma tehlikesi bulunan evde, aile zor günler geçirmeye başladı. Valide Hasanova, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istedi. Evin yıkılmasından kaygılandığını belirten gözü yaşlı kadın, ölümle sonuçlanmadan önce yetkililerin sesini duymasını istedi. Yağmurlu günlerde evi sürekli su bastığını, kış aylarında fare, yaz aylarında da yılanlardan dolayı, çocuklarının rahat uyuyamadığını ifade eden anne Hasanova, gözyaşları içinde şunları söyledi:

"Yağmur yağdığında evimi su basıyor. Çocuğumun bacağını fare ısırmış. Çıkılmaz bir durumda kaldım. Evin, çocuklarımın üzerine çökmesinden korkuyorum. Ölümle sonuçlandığında mı sahip çıkılacak? Başbakanımızdan, cumhurbaşkanımızdan, sesimi duyan bütün devlet büyüklerimden yardım istiyorum. Bu çocuklarıma yazıktır. Ben Azeri vatandaşı olarak utanıyorum bu yaşantıdan. Yardım edin bize lütfen. Kurtarın bizi bu hayattan, evim harabeye dönmüş. Artık, sıcak bir yer bulup çocuğumu oturtamıyorum. Yemek pişirecek yerim yok. Mutfağım, evim su içinde. Gece yağmurdan dolayı, tavan patladı. Çocuğumun üstü hep ıslandı. Yalvarıyorum size, sesimi duyun Allah Rızası için. Bende çocuklarımı temiz yerde yaşatmak istiyorum. Benim de çocuklarımın geleceği var. Lütfen sesimi duyun. Bütün yardımseverlere yalvarıyorum, duyun sesimi. İki çocuğum var. Eşim hasta. Ev üstümüze çökünce mi yardım edecekler? Bana diriyken sahip çıksınlar. Bizi bu dertten kurtarsınlar. Gece farelerden dolayı yatamıyorum. Yağmur yağdığı zaman çocuklarımın üzerine su dökülmesin diye, sabaha kadar nöbet tutuyorum." (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.