YETER Kİ BIRAKMAK İSTE

YETER Kİ BIRAKMAK İSTE
Uzm. Dr. Tamer Kutlu, "Müracaat edenlerin çoğu sigarayı bıraktı" dedi.

Samsun’da sigarayı bırakmak için Dr. Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'ne müracaat eden vatandaşlara hastane tarafından toplamda 7 bin 255 kutu sigara bırakma ilacı ücretsiz olarak dağıtıldı. Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Tamer Kutlu, "Müracaat edenlerin çoğu sigarayı bıraktı" dedi.

"KURTULMAK İSTEYEN GELSİN"

Türkiye’de bir ilk olarak tüm polikliniklerini Sigara Bırakma Polikliniği olarak yeniden düzenlediklerini ve Sigara Bıraktırma İlkadım Odasını hizmete sunduklarını belirten Dr. Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Tamer Kutlu, 2015 yılında kendilerine başvuran ve sigara bırakma talebini ileten hastalara 7 bin 255 kutu Sigara Bırakma ilacını hastalara ücretsiz olarak dağıttıklarını ifade etti. 2015 yılında başvuru yapan 6 bin 515 hastanın Sigara Bırakma Polikliniklerinden hizmet aldığını belirten Uzm. Dr. Tamer Kutlu, bu hastalardan büyük bir çoğunluğunun sigarayı bırakarak yeni bir hayata merhaba dediğini, hastane olarak önem verdiklerini bu konuda yardım almak için tüm sigara içen ve bundan kurtulmak isteyenleri hastanelerine beklediklerini söyledi.

EBUS HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Bu yıl içinde hastanede hizmete girecek Endobronşiyal ultrasonografi (EBUS) hakkında da bilgi veren Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Tamer Kutlu, Endobronşiyal ultrasonografi cihazının havayollarına komşu yada havayolu duvarındaki yapıları görüntülemek için geliştirilmiş bir ultrason yönetimi olduğunu, EBUS’un tümörün bronş duvarı yayılımı ve derinliğini belirlemek yada biyopsi için akciğerdeki kitleleri lokalize etmek için kullanıldığını söyledi. Bu yöntemle havayollarına komşu lenf bezlerinde büyüme yapan kanser, lenfoma, sarkoidoz, tüberküloz, enfeksiyon hastalıkları gibi birçok hastalığın tanısının konulabileceğini belirten Kutlu, yöntemin hastalara yapılacak cerrahi işlemlerde büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.