YETER ARTIK

Bıkkınlık verdi inanın bu muhabbet,  sürekli korku içinde olmamız,  sürekli   bizle uğraşan birilerinin olması, bir an olsun   dinlenmek için  mola vermezmi  bu insanlar, bir yıl olsa rahat  yaşama hakkımız  yokmu . Osmanlı imparatorluğu emperyalistlerin ayak oyunlarıyla tarihin derinliklerinde yer alırken, korku imparatorluğuyla  yaşaması gayet normaldi.  Çünkü gerçekten  imparatorluğun her noktasında  sorun vardı.

Birçok devletle   savaşarak yokluk içinde cumhuriyet kuruldu.  Din  elden gidiyor, onu sevmedim,bunu beğenmedim  diye ayaklanmalar  çıkartıldı. Kerkük-Musul  alınırsa tekrar savaş çıkar kaldıramayız. Aman oraya niyetlenmeyin,  Hatay'ın durumu ne olacak, tekrar savaş çıkarmı, başımıza bir şey gelebilirmi.

İkinci dünya savaşı başlıyor, acaba  dahil olacakmıyız,ya  bir  terslik olursa, savaşa girmesekte  riske atamayız,hazırlıklı olmalıyız.  Savaş bitti halk savaştan  çıkmış  gibiydi. Rusya bir takım isteklerde bulunmaya başladı,boğazlarda üs, Karsı,Ardahanı istedi .Amerikaya  koştuk  bizi koruyun diye,  beni   ilgilendirmez  dedi,  titremeye  başladık,  savaş konumuna  geçtik,  birlikleri savunulması kolay Erzurum hattına kaydırmaya  başladık. Rusya baskıyı  artırdı Amerika'ya ülkeyi teslim ettik.

Ermeniler ortaya çıktı, bizden binlerce masum insan katledildi diyemedik ,hep birilerine baktık aman   soykırım demeyin diye ödün  verdik. Rusya  ile Amerika arasında kaldık ,birileri Rusya'ya  karşı vatanı korumaya çalıştı.  Bir kısmı Amerika'ya  karşı  vatanı korudu.  İki  grupta  vatanı korumak için birbirine  düşman oldu. Nasıl vatan sevgisiyse bu, aynı ülkenin gençleri birbirinyle savaştırıldı. Sonra ihtilal oldu,  vatan kurtaranları cezaevlerinde sıradan geçirdi yeni vatan kurtarıcılar.

Pkk terörü başladı, ülke bölünürmü, dış unsurlar desteklemekte ülkeyi bölecekler,acaba askerde oğluma bir şey olurmu,karakol basılırmı,yol kesilirmi, bomba patlarmı,bindiğim araca  molotof atılırmı. Her gün şehit haberleri,hergün durmayan kan.

Biri diğerine kitapçık fırlattı, birileri bankaların içini boşaltmaya başladı,batıyoruz, nasıl kurtuluruz. Gelsin imf,  yardım almazsak ülke olarak batarız,olmuyor kurtaramıyoruz, imf nin adamı paranın başındaki bakan olsun hariçten bakan olsun gazelden  bakan olsun.

Cumhuriyet elden gidiyor, irtica geliyor, çarşafa sokacaklar bizi,mahalle baskısı,dolap askısı,  balkon saksısı,  alın bayrağı dökülün yollara. Az kaldı,birazdan,az birazdan sonra, geliyooorrr,irtica geliyor.  Laiklik elden gidiyor. Başı bağlı öcüler, buraya giremezsiniz, okuyamazsınız,askeri  törende bulunamazsınız. Çocuğunuz tabiki askere gidecek,yalnız başın bağlı sen onun yemin törenine giremezsin. Yaşlı teyzeler,yaşlı komedyenler , gündemden düşenler, iflasın eşiğine gelenler, para çalarken hedef şaşırtanlar , cumhuriyet yıkılıyor diye ekranlarda.

Irak kimyasal bomba yapmış,menzilinde İstanbul var. Atıyor,atacak,yarın,yarındanda yakın.  Irak'a demokrasi  gelmeli,geldi. Hergün yüzlerce ölü,petrol  başka yerlere akıyor, demokrasinin iğneleri  bunlar gülün bile iğnesi var. Irak'ın son çırpınışları Amerika vuruyor, onlar  kimyasal bombayı Türkiye'ye atabilir. Vay hain Saddam onlar seni vuruyor,sen bizi korkutuyorsun

İran atom bombası yapıyor . Malatya'daki üst İsraili  korumak için,patroıtler  geldi, İsraili korumak için. İsraille uğraşmayın  başımıza neler geleceğini bilemeyiz. Kabuğunuza çekilin,tam bağımsız Türkiye diye bağırın.

  İsrail özür diledi,İran vurulacak, pkk ile barış yapılıyor, ülke bölünecek. Polat Alemdar  Irak'a gitmişti,Filistinede gitti,  Suriye'yede uğradı, Allahtan kurtlar vadisi var,korkmayalım, Yeter  inanın yeter. Bir müddet huzurlu yaşayalım lütfen, Bu kadar zırvadan  sonra  hakkıdır bu milletin huzuru yaşamak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR