Yeşilçam’ın ‘kötü karakterleri’ sergide buluştu

Yeşilçam’ın ‘kötü karakterleri’ sergide buluştu
Onlar Yeşilçam sinemasının sert bakışlı, asık suratlı ve merhametsiz karakterleri. Kimi zaman zalim baba, kimi zaman taviz vermeyen vicdansız patron, kimi zaman herkese kan kusturan mafya babası, kimi zaman da fitneleriyle nice ocaklar söndüren kadınlar!

Yeşilçam’ın ‘kötü karakterleri’, sanatçı Hakan Arslan’ın çizgileriyle adeta yeniden gün yüzüne çıktı. Sanatçının ‘İllüstrasyonlarla Yeşilçam Sergisi’ Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu. 

Erol Taş, Turgut Özatay, Hüseyin Peyda, Bilal İnci, Kazım Kartal, Süheyl Eğriboz, Suzan Avcı, Sırrı Elitaş, Kudret Karadağ, İbrahim Kurt, Ünal Gürel, Yadigar Ejder, Aliye Rona gibi Yeşilçam'ın unutulmaz kötü adam/kadın karakter oyuncularının ve bazı yönetmenlerin illüstrasyon portrelerinin yer aldığı sergi 31 Mayıs'a kadar ziyarete açık olacak. 

'KURNAZ ESNAF, PENCERE DEDİKODUCUSU'

Sergi ile ilgili bilgi veren sanatçı Hakan Arslan, çocukluğundan beri hayran olduğu karakterleri çizmesinin kendisini mutlu ettiğini belirtiyor. Kötü kadın-erkek karakterleri ‘bizden biri’ olarak tarif eden Arslan, şöyle konuşuyor: “Çocukluğumdan beri izlediğim bu karakterlere ve oyunculuklarına hayranım çünkü bu karakterler içimizden, bizden biri. Bazen mahallenin kurnaz esnafı, bazen pencere dedikoducusu, çoğu zaman da zulmeden bir kabadayı. Bu yüzden herkesin sıkça gördüğü, ismini bazen hatırladığı ya da hiç bilmediği o karakterleri kendi çizgimle biraz yorumlayıp öne çıkartmak istedim, bir nevi hatırlatma ve anma oldu diyebilirim.” CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.