YEŞİLÇAM MÜZİKLERİ SAMDOB’DA HAYAT BULACAK

YEŞİLÇAM MÜZİKLERİ SAMDOB’DA HAYAT BULACAK
SAMDOB sezonun son senfonik konserini dinleyenlerin doyumsuz anlar yaşayacağı “Yeşilçam Film Müzikleri Konseri” ile yapıyor. Yarın akşam gerçekleşecek konserde ünlü besteci Cahit Berkay solist sanatçı olarak yer alacak. 

Yeşilçam Film müzikleri denince akla gelen ilk kişilerden olan ünlü besteci, söz yazarı ve şarkıcı Cahit Berkay “Yeşilçam Film Müzikleri Konseri” ile Samsun Devlet Opera ve Balesi Aydın Gün Sahnesi’nde nostalji rüzgarı estirmeye geliyor. İki bölümden oluşan konserde Melih Kibar, Cahit Berkay, Yalçın Tura, Saturi Ethem Efendi, Kemani Sebuh Simonyan ve Moğollar grubunun eserleri sanatçılar tarafından yorumlanacak. Biletleri satışa çıktıktan kısa bir süre içerisinde tükenen “Yeşilçam Film Müzikleri Konseri” yarın akşam saat 21.00’de gerçekleştirilecek. 

cahit-berkay.jpg

Neşeli Günler, Hababam Sınıfı, Al Yazmalım, Tosun Paşa gibi unutulmaz filmlerin müziklerine yer verilen konserin orkestra şefliğini Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı Profesörü Burak Tüzün yapıyor.  Konserde Cahit Berkay solist olarak yer aldığı konserin metin yazarı Hande Taban. Başkemancının A. Bengi Yardımlı’nın olduğu konserde sanatçılara Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik edecek.

burak-tuzun.jpg

Yeşilçam Film Müzikleri Konseri’nde, düzenlemelerinin Yusuf Yalçın’a ait olduğu; besteci Melih Kibar’ın “Aile Şerefi, Neşeli Günler, Gülen Gözler (Orkestra Uvertür)” ve “Hababam Sınıfı”, besteci Cahit Berkay’ın “Al Yazmalım, Devlerin Aşkı, Dila Hatun, Çiçek Abbas, Güler Misin Ağlar Mısın?, Hülya”, bestesi Moğollar grubu ve Cahit Berkay’a ait “Bu Nasıl Dünya”, besteci Saturi Ethem Efendi ve Şehnaz Yonga’nın “Tosun Paşa”, besteci Kemani Sabuh Simonyan’ın “Süt Kardeşler” parçaları ve besteci Yalçın Tura’nın “Umutsuzlar” eseri sanatçılar tarafından senfonik olarak seslendirilecek. (Soner Süren)

mg-7812.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.