YEŞİL BAYRAK KIZILIRMAK ANAOKULU'NUN

YEŞİL BAYRAK KIZILIRMAK ANAOKULU'NUN
Yeşil Bayrak Ödülünü Bafra’dan sadece Kızılırmak Anaokulu aldı

Sürdürülebilir bir çevre için erken yaşta çevre bilinci oluşturulmasını amaçlayan uluslararası Eko-Okullar Programı kapsamında “Yeşil Bayrak Ödülü” almaya hak kazanan Bafra’dan sadece Kızılırmak Anaokulu oldu.

Verilen sertifika uluslararası EKO okullar programı kapsamında 2014-2015 ve 2015-2016 eğitim-öğretim yıllarında çevre konusunda yapılan başarılı eğitim çalışmalar ve karşılık olarak Bafra’dan Kızılırmak anaokuluna verildi. Sertifika ve yeşil bayrak ödülü 2 yıl süresince 2016-2017 ve 2017-2018 eğitim ve öğretim dönemleri içerisinde geçerli.

Kızılırmak Anaokulu Müdürü Seçim Çalışkan, “ Bu sene yapılan Eko Okullar Programı kapsamında yeşil bayrak ödülünü ve sertifikamızı aldık. Geçen dönem de  Bafra’dan Atatürk Ortaokulu, Fatma Aliye ve Mehmet Ulusal Anaokulları almıştı. 2 yıldır yürüttüğümüz bir projeydi. 2 yıl boyunca EKO okullar programı proje kapsamında geziler düzenledik, ağaçlar diktik, çocuklara çevre bilincini aşıladık, her hafta daha doğrusu her ay bir program dahilinde mavi kapak topladık, tekerlekli sandalye çalışmaları, toplum bilinçlendirme çalışmaları bunlarla ilgili panolar, sergiler düzenledik. Her yıl denetimden geçtik.  Ayrıca “Eğitimin Yıldızları Projesi'nde” ise yaptığımız projeler sonucunda Samsun’da 2.inci olduk. Bizler 7 öğretmenle 18 proje hazırladık” dedi.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan, “ İlk öncelikle sizleri kutluyorum. Yapılan denetimleriniz sonucunda Cer Modern Sanatlar Merkezi'nde (Ankara) düzenlenen törenle ilçemizden sadece Kızılırmak Anaokulu hem yeşil bayrağı almıştır, bir de eğitim yıldızları projesinde ise 2.inci olmuşlardır. Uluslararası Eko-Okullar Programı kapsamında “Yeşil Bayrak Ödülü'nü” almaya hak kazanan Kızılırmak Anaokulu'nun yöneticilerini, öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.      

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.