YERLİ OTOMOBİL HAKKINDA

YERLİ OTOMOBİL HAKKINDA
Asan, Samsun'da katıldığı programın ardından, yerli otomobil üretim kararını değerlendirdi

"Türkiye bu projeyle uluslararası bir marka yaratabilir"

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Asan:"Şu anda yeni bir yarış başlıyor. Bu nedir? Elektrikli araç yarışı. Bizim yerli otomobil projemizde içten yanmalı motor değil elektrikli veya hibrit araç şeklinde düşünülüyor. Burada yeni bir teknolojiyle yeni bir yarışa başlıyoruz"

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Habip Asan, "Şu anda yeni bir yarış başlıyor. Bu nedir? Elektrikli araç yarışı. Bizim yerli otomobil projemizde içten yanmalı motor değil elektrikli veya hibrit araç şeklinde düşünülüyor. Burada yeni bir teknolojiyle yeni bir yarışa başlıyoruz. Türkiye bu projeyle uluslararası bir marka yaratabilir" dedi.Asan, Samsun'da katıldığı programın ardından, yerli otomobil üretim kararını değerlendirdi.Yerli otomobil üretecek konsorsiyumun belirlendiğini anımsatan Asan, bu girişimle yeni marka, patent ve tasarımların ortaya çıkacağını vurguladı.Makine mühendisi olduğunu dile getiren Asan, yerli otomobilin motorunun hibrit veya elektrikli olarak düşünüldüğünü söyledi.

"Elektrikli araç yarışı başlıyor" 
İçten yanmalı motorların, 10-15 seneye kadar yerini hibrit ve elektrikli motorlara bırakacağına işaret eden Asan, şöyle konuştu:"Paris ve Londra'da 2030'dan sonra içten yanmalı fosil yakıt kullanan araçlar trafiğe çıkamayacak. Şu anda yeni bir yarış başlıyor. Bu nedir? Elektrikli araç yarışı. Bizim yerli otomobil projemizde içten yanmalı motor değil elektrikli veya hibrit araç şeklinde düşünülüyor. Burada yarış yeni başlıyor. Biz içten yanmalı motorlarda yarışı kaçırdık. Burada yeni bir teknolojiyle yeni bir yarışa başlıyoruz."Projede görev alan şirketlerin belli alanlarda uzmanlıklarının olduğuna dikkati çeken Asan, şunları kaydetti:"Türkiye bu projeyle uluslararası bir marka yaratabilir. Kendi teknolojimizi başta batarya teknolojimizi geliştirmek üzere ben bunun son derece doğru bir proje olduğunu düşünüyorum. Birkaç sene içinde yerli otomobilimizi, yerli markamızı sokaklarda ve uluslararası pazarlarda görebileceğimizi düşünüyorum. Bu tür uluslararası projelerle marka değerinizi daha da fazla artırırsınız. Uluslararası ticarette şirketleriniz ne kadar yarışmacı olursa ulusların, devletlerin değerleri de o kadar artar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.