Kıvanç Özpıçak

Kıvanç Özpıçak

Yenmeye mecbur olmak zordur

    Yenmeye mecbur olmak hakikaten çok zor bir olaydır. Bu mecburiyetle şartlanmış olan topçularımız sahaya 4-1-3-2 sistemi ile çıkarak mutlak galibiyet dediler ama, üzerlerinden de bu üç puan stresini atamamış gözüktüler. İlk 45 dakika da topla çok oynayan taraf bizdik fakat tıpkı bir bal yapmayan arı gibiydik. Bu yarıda sol tarafta bulunan Ufuk"un pivot santrafor olan Billy gibi bir adamı kenardan keseceği toplarla buluşturması gerekirken, ısrarla içeri doğru inerek oynaması forvetteki iki oyuncumuzun da sıkışmasına neden oldu. Bu sıkışmadan kurtulmak isteyen Billy,  zaman zaman orta alana inmek zorunda kaldı. İleride çoğu pozisyonda tek kalan Zenke"nin formsuzluğu nedeniyle tüm topları ezmesi ve rakibe vermesi ataklarımızın cılız kalmasına neden oldu. Altay"ın kalecisi Ali ŞAŞAL ile futbolcularımızın tanışması 21. dakikada Adem ile oldu. Bundan sonraki ataklarımız rakip ceza alanına girmeden son bulunca ilk yarıyı istediğimiz gibi bitiremedik.
     İkinci yarıda takımımızın sahadaki dizilişi ve  sistemi aynı olunca biraz endişeye düştük ama Hakan ve Murat"ın sanki oksijen yüklemesi yapılmış  gibi sahanın her yerinde olması ve 61. dakika da Ufuk"un yerine oyuna giren Agbedu"nun sol tarafı çok iyi kullanarak içe doğru oynamaması ve 67. dakikada, bu maçta varlığı ve yokluğu belli olmayan kaptan Turgay"ın oyundan çıkarak Abdülleziz"in sahaya girmesi, orta alana bir tüp oksijen daha ilave olmasına neden olunca, orta alandaki topcularımız ileride istediği boşlukları bulmaya başladı. Zenke"nin de bu dakikalarda sağ çizgiyi kullanmaya başlaması orta alanda bulunan Murat- Hakan – Abdülaziz" in sıkışmadan rahat pozisyonlara girmelerine neden oldu ki 85. dakikada bunun semeresini Murat"ın attığı nefis şutun filelerle buluşmasıyla aldık.
      Hüseyin hocanın ara devrede yaptırdığı nokta transferler bize ilerideki haftalarda çok faydalı olacağının sinyallerini verdiler. Yazımın ilk başında da dediğim gibi yenmeye mecbur olmak hakikatten çok zor bir olaydır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kıvanç Özpıçak Arşivi
SON YAZILAR