YENİDEN TESCİLLENDİ

YENİDEN TESCİLLENDİ
ÇARŞAMBA BORSASI, KALİTESİNİ YENİDEN TESCİLLEDİ

11. Dönem Akreditasyon Sertifika töreni TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin de katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’ de gerçekleştirildi. Törende 2015 yılında çalışmaları tamamlanan 11. dönem 33 oda/borsa ile akreditasyon sertifikalarını yenileyen 3. ve 8. dönemden 44 oda/borsaya sertifikaları verildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde 5 yıldızlı hizmet olarak tanımlanan Oda/Borsa Akreditasyon sistemi kapsamında 8. Dönem Akreditasyon sürecinde yer alan Çarşamba Ticaret Borsası, Akreditasyon Sistemi dâhilinde bağımsız denetçiler tarafından yapılan denetimlerde akreditasyon denetiminden başarıyla geçerek yeniden akredite borsa oluşunu tescilledi.

5 yıldızlı hizmet sertifikasını ÇTB Başkanı Kazım Yılmaz, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin elinden aldı. Bakan Tüfenkçi ve TOBB Başkanı Hisarcıkoğlu Yılmaz’ı tebrik ederek başarılarından dolayı kutladı.

HİSARCIKLIOĞLU: "DÜNYA STANDARTLARINDAYIZ"

Törende konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu,  sertifika alan oda ve borsaların sayısının 224'e yükseldiğini ve bununla gurur duyduklarını vurgulayarak, "Bugün 5 yıldızlı olan oda ve borsalarımız, hizmet kalitesi anlamında, Londra'daki, Paris'teki, Berlin'deki oda ve borsalar seviyesine ulaşmış durumdalar. Onlar üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa, bu oda ve borsalarımız da minimum aynı seviyede hizmet veriyorlar. Bu belge, TOBB ailesi içindeki 365 oda ve borsanın 224'ünün dünya standartları üstünde hizmet verdiklerinin en somut belgesidir” dedi.

BAKAN TÜFENKÇİ’DEN MİİLETE HİZMET VURGUSU

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi konuşmasına belgeyi alan Oda ve Borsaları kutlayarak başladı. Ahilik sistemine değinen Bakan Tüfenkçi, bu sistemde üretimin belirli koşullara tabi tutulduğunu, bunlara uymayanların ise ticaret yapamadığını anlattı.Bakanlık olarak kırtasiyeciliğin önüne geçmek ve bürokrasiyi azaltmak adına mücadele ettiklerinin de altını çizen Tüfenkçi,bu çalışmaları iş dünyasının ihracatını ve gelişimini daha hızlı gerçekleştirebilmeleri için istediklerini söyledi."Milletin efendileri değil, hizmetkârı" olduklarını dile getiren Tüfenkçi, bu kapsamda oda ve borsalardan da vatandaş odaklı hizmet üretmelerini beklediklerini kaydetti.

KAZIM YILMAZ: “BAŞARIMIZ TESCİLLENDİ”

Çarşamba Ticaret Borsası’nın söz konusu sisteme 2011 yılında dâhil olduğunu ve o tarihten bu yana çalışmalarını bu sistem ile yürütmeye devam ettiğini kaydeden ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, “Akreditasyon Sistemi dahilinde Borsamızda gerçekleştirilen faaliyetler üç yılda bir bağımsız denetçiler tarafından denetlenmektedir. 2015 yılınınsonunda gerçekleştirilen denetimde Borsamız başarı çıtasını bir ileri noktaya taşımıştır. TOBB’da düzenlenen törende ise Sertifikamızı 3 yıllığına tekrar TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkçi’nin elinden aldık.  Bu bağlamda, A Kalite Hizmetin tekrar tescil edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

TOBB’da düzenlenen törene, Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz ile birlikte; Çarşamba Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nurettin Öztekin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Zeren, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Toraman, Yusuf Remzi Erdönmez, Sezai Atsan, Meclis Kurulu Üyeleri, Erol Akça, Mehmet Arslan, Fikret Çalışkan, Ercan Onay, Yaşar Asma, Borsa Genel Sekreteri Eftal Yetimoğlu, Borsa Akreditasyon Sorumlusu Saliha Sivaslı’da katıldı.

                                                                                                                                              

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.