YENİDEN ADAYLAR

YENİDEN ADAYLAR
Dayanışma mesajlarıyla yeniden adaylar

Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz ile Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz ortak düzenledikleri basın toplantısında yeniden aday olduklarını ve seçim takvimini açıkladılar.

Duyurulan seçim takvimine göre: Çarşamba Ticaret Borsasının 3 Ekim 2017 Salı günü, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odasının 5 Ekim 2017 Perşembe günü organ seçimleri gerçekleşecek. Mevcut seçimler için Oda ve Borsa Başkanlığına başka bir aday isim ve grup çıkmazken, öncesinde çalışan bir isminde olduğu şuan için duyulmadı.

Ortak basın açıklaması, Çarşamba Ticaret Borsası M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda gerçekleşti. Açıklamaya oda ve borsa yönetim kurulu, meclis kurulu üyeleri ile oda ve borsaya kayıtlı işletmelerin temsilcileri katıldı.

KAZIM YILMAZ İLE AHMET YILMAZ, ADAYLAR

Kürsüye ilk çıkan ve kısa bir açıklama yapan Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, konuşmasına oda ve borsanın üyeleri ile basın mensuplarını,  saygıyla ve sevgiyle selamlayarak başladı. 2013 yılında ki seçimlerden 2017 yılına kadar geçen sürede ki Çarşamba Ticaret Borsası ile Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası olarak, yapılan çalışmaları ve gelinen noktayı ortak açıklamayla oda başkanı Ahmet Yılmaz’ın iki kurum adına ayrıntılı olarak anlatacağının altını çizen Kazım Yılmaz, “Evet bu gün siz değerli misafirlerimizin ve basın mensuplarımızın önünde ikimizin aday olduğumuzu açıklıyoruz. Çarşamba Ticaret Borsamızın 3 Ekim 2017 Salı günü, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odamızın 5 Ekim 2017 Perşembe günü organ seçimleri gerçekleşecektir” diyerek kürsüye Ahmet Yılmaz’ı davet etti.

İKİYÜZ İŞLETME GİRİŞİMCİLİKLE AÇILDI

Söz alan mevcut Ticaret ve Sanayi Odası başkanı ve adayı Ahmet Yılmaz, öncelikle her kesi selamladı. Borsa Başkanı Kazım Yılmaz’ın sözlerine işaret eden Ahmet Yılmaz, “Bu gün burada 4 yıl içerisinde odamız ve borsamızın neler yaptığını sizlere aktarmak istiyorum” diyerek, “ Bir araya gelinen bu salonu sayın başkanımız Kazım Yılmaz 2013 yılında yaptırıp TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’nun adıyla ve katılımıyla hizmete açtırdı” dedi.  

Ahmet Yılmaz ortak açıklamayı şöyle sürdürdü:

Yalnızca bizler değil, birçok kurum burada toplantılar yapıyor. 2013 yılında yola çıktığımızda Çarşamba’da eksikliğini gördüğümüz sislerinde bildiği Kalkınma ve Proje Ofisini Birlikte kurduk. Çarşamba’da ve oda ile borsa olarak bize bağlı Ayvacık ile Salıpazarı’ndan da başvurular ile her türlü projelerin yapılabileceği Kalkınma ve proje ofisini birlikte kurduk. Bölgeye uzun vadede katkı sağlayacağını bildiğimiz, aşağıdaki yerin tadilatını yaptırarak İŞKUR, KOSGEB hizmet noktalarını, Bölgesel Kalkınma Proje Ofislerini açtık. Bu zamana kadar proje ofisimizle birlikte 500’e yakın kişiyi yetiştirerek onlara girişimcilik belgelerini törenlerle verdik. Belgelerini alanlar kendiişlerini kurarken 50 bin Lira ger ödemesiz hibe 150 bin Lira faizsiz kredi alabiliyorlar. Bunların içerisinden 200’ye yakın kişi kendiişlerini kurdular. Ayrıca Bize müracaat eden ustalarımıza mesleki yeterlilik belgelerini verdik.  Odalar ve borsalar birliği başkanımız Samsun’da geçen bir toplantı yaptı ve dereceye giren kuruluşlara belgelerini takdim etti. Sayın Hisarcıklıoğlu orada ve Ankara’da Çarşamba oda ve borsasını örnek gösterdi ve gösteriyor da. Bize proje ofisinizle ve orada yaptıklarınızla Türkiye’ye örnek oldunuz,  gelin bize anlatın diyor. Hatta Kazım başkanımızla birlikte TOBB Başkanımıza bize bir danışman atayın dedik, onlarda OMÜ den bize yardımcı doçent atadılar Ayrıca bölgede ikinci olan patent ofisi kurduk ve hizmet veriyoruz.

ONLARCA FABRİKA, BİNLERCE ÇALIŞAN OLACAK

Bu yaptıklarımızın dışında en önemlisi Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi projemiz oldu. Seçilir seçilmez oda ve borsa olarak bir araya gelerek şeker fabrikasına ait olan bu araziyi istediğimizi belirterek yola çıktık. Belediyemizle kaymakamlığımızla birlikte hareket ederek bu yolda çok ciddi adımlarla devam ediyoruz. Yer tahsisi gerçekleşti. Özelleştirme yüksek kurulunun kararıyla işlemleri gerçekleştirdik. Ücretsiz tahsis yapabilmek için maliye hazinesine devrettirdik. Tapuları aldık. Geçen haftada bakanlıkta protoko0lümüzü yaptık. Müteşebbis heyetimizi de kurduk. Şimdi ortaklarla bir araya geleceğiz, hangi alanda gıda olacak, hangi alanda farklı neler olacak bunları değerlendireceğiz. 950 dönüm yerde ne kadar fabrika kurulacak, hangi sektörlerde yatırımcılar olacak bunları değerlendireceğiz.  Şuan da oda ve borsamıza müracaat edenlere bakıyoruz, taleplere göre bölgede onlarca fabrika binlerce çalışan olacak.

BİRLİK BERABERLİK VURGUSU

Emin adımlara ilerliyoruz. Bunlar birlik be beraberlikle gerçekleşiyor. Bir örnek vermek istiyorum. Bundan 6 ay önce Hukuk Fakültesinin Çarşamba’dan gitmesi gündemdeydi. Çarşambada odamızla borsamızla belediyemizle sivil toplum örgütleriyle bir platform kurduk.  Sesimizi önce basın açıklamasıyla Çarşamba’dan duyurduk. Ardından büyük şehir belediye başkanımızla, valimizle, milletvekillerimizle görüşerek Çarşamba’da kurulan hukuk fakültesinin burada kalması gerektiğini söyledik ve burada kaldı. Daha da üsteleyerek biz Çarşamba’da Yeşilırmak üniversitesini istiyoruz dedik. Odamız ve borsamız sadece kendine yönetmelikte çizilmiş sınırlarla kalmaz. Memleketimizle ilgili her konuda biz varız.

Bu açıklamalarımızın ardından sizlerle toplanma nedenimiz olan adaylıklarımızı açıklamamıza geçerek, Sayın Başkanımız Kazım Yılmaz Borsa’ya bende Oda başkanlığına yeniden aday olduğumuzu duyurmak istiyoruz. Çarşamba Ticaret Borsasının 3 Ekim 2017 Salı günü, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odasının 5 Ekim 2017 Perşembe günü organ seçimleri gerçekleşecek. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor, projelerimizi birlikte, sizlerin de desteğiyle sürdüreceğimizi yeniden ifade ediyoruz.

                                                                                                                                                             

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.