• BIST 93.297
  • Altın 208,635
  • Dolar 5,3165
  • Euro 6,0196
  • Samsun 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 10 °C
  • EFSANE GOLCÜ DENGE'DE!
  • Samsun'da Bir İlk
  • Samsun Haberler.Tv
  • EFSANE GOLCÜ DENGE'DE!
  • Samsun'da Bir İlk
  • Samsun Haberler.Tv

Yeni yılda sofranızı sağlıkla süsleyin

Yeni yılda sofranızı sağlıkla süsleyin
Birçok insan için yılbaşı gecesi denince akla yeni yıl sofrası, çeşit çeşit içecek, tatlı, tuzlu ve bol bol kuruyemiş tüketmek geliyor

Birçok insan için yılbaşı gecesi denince akla yeni yıl sofrası, çeşit çeşit içecek, tatlı, tuzlu ve bol bol kuruyemiş tüketmek geliyor. Yeni yıla hem sağlıklı hem de keyifle girmek isteyenlerin sofralarını sağlıkla süsleyebileceklerini belirten Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, “Bu sofrada; bağışıklık kalkanı sarımsak, düşük yağlı protein deposu hindi, yanında C vitamini depoları portakal ve limon ile birleşen kompleks karbonhidrat deposu iç pilav, karabuğday ve kinoa olabilir” dedi. Özdemir, yılbaşı sofralarını süsleyecek sağlıklı “yılbaşı hindisi” ve “kestaneli iç pilav” tarifi paylaştı.

 

Yılbaşı Hindisi Tarifi

Malzemeler:

3-4 kg hindi

2 parmak kalınlığında parmesan rendesi

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı kuru fesleğen

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı karabiber

1/ 2 limon + kabukları

1 adet portakal (kabukları ile beraber)

 

Yapılışı:

Hindiyi derin bir kâsede soslayın ve 1 saat bekletiniz

Limon ve portakalı kabuklarıyla dilimleyip hindinin içine atın.

Hindiyi fırın poşetine alın ve poşeti kapatıp üzerine bıçakla delikler açınız. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 1,5 saat pişirin.

Sonrasında ısıyı düşürüp pişirmeye devam ediniz (50 dk)

Özel pilavı ile servis edilebilir

 

Kestaneli Chialı İç Pilav

Malzemeler:

1 adet orta boy kuru soğan

1 yemek kaşığı chia tohumu

1 yemek kaşığı yulaf kepeği

3 parmak kadar beyaz peynir

2 su bardağı pirinç

3 kaşık haşlanmış kinoa

2 kaşık karabuğday

1 tatlı kaşığı kuru nane

Tarçın

Yenibahar

1 paket kuş üzümü

1 paket dolmalık fıstık

3 dal dereotu

Tuz

Karabiber

1 su bardağı pişmiş kestane

 

Yapılışı:

Malzemeleri kavurup üzerini geçecek kadar su ekleyin. Pilav piştikten sonra dinlenmeye bırakın.

  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • Vefa Ziyaretleri Sürüyor15 Kasım 2018 Perşembe 13:47
  • ÇARŞAMBA DEVLET HASTANESİ AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR15 Kasım 2018 Perşembe 13:13
  • Aranan FETÖ Zanlısı Çift Samsun'da Yakalandı15 Kasım 2018 Perşembe 12:01
  • ZİHNİ ŞAHİN VEZİRKÖPRÜ ESNAFIYLA BULUŞTU15 Kasım 2018 Perşembe 11:41
  • DİYANETİNE, ÜLKENE SAHİP ÇIK!15 Kasım 2018 Perşembe 11:39
  • KÖYTÜR ÜRETİCİSİ PERİŞAN15 Kasım 2018 Perşembe 11:30
  • Samsun'da Uyuşturucu Operasyonu14 Kasım 2018 Çarşamba 18:21
  • Genç Denge'de14 Kasım 2018 Çarşamba 17:05
  • YAPTIKLARI YAPACAKLARININ DELİLİ14 Kasım 2018 Çarşamba 16:19
  • Samsun Merkezli FETÖ/PDY Operasyonu14 Kasım 2018 Çarşamba 15:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2007 DENGE GAZETESİ | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0362 420 04 28 | Faks : 0362 431 55 53 | Haber Scripti: CM Bilişim