YENİ YILDA BEKLENTİLERİMİZ…

2016 yılına soğuk hava ve kar yağışı ile girildi. Her ne kadar kardan ve soğuktan memnun olunmuyorsa da, bunların insanlara, canlılara ve tabiata sağladığı fayda hiç de az değildir.

Allah c.c’ın yarattığı her şeyin mutlaka faydaları vardır. Zararlı gibi görülen varlıkların bile görünmeyen faydaları hayatın akışına olumlu katkılar sağlamaktadır.

Kar,  yıllık temizlik operasyonu görevi görür. Mikroplardan havayı temizler. Diğer canlıların yenilenmelerini sağlar. Toprağın mayalanmasına ve tavlanmasına etki eder. Bitki ve meyvelerin döllenme ve canlanma süreçlerine zemin oluşturur.

Yeni yıla soğuk hava ve kar yağışı ile girilmiş olması, bu yılın bereketine olumlu olarak katkı sağlayacaktır.

Mikroplardan havayı temizleyen soğuk hava ve kar yağışıyla başlayan yeni yıl, insanların gönlündeki, toplumların arasındaki, ülkelerin planlarındaki mikropların da temizlenmesine vesile olsun.

Gönüllerin kirlenmesiyle ortaya çıkan mikrobik düşünceler, diğer insanlara zararlı bir yaşam şeklinin oluşmasına neden olur.

Toplumların virüslü hale gelmesiyle, insanların birbirlerine güveni ve inancı ortadan kalkar, haksızlık, adaletsizlik, merhametsizlik, sahtekarlık ve düzenbazlık gibi davranışlar günlük hayat şekli haline dönüşür.

Ülkelerin hesabi planları, diğer ülkelerin huzur ve mutluluğunun bozulmasına, gözyaşı ve kanın akmasına sebep olur.

Meterolojik hava şartları, 2016 yılının mikropsuz bir ortamda geçmesi ve topraktan beslenen bitki ve diğer canlıların verimli bir hayat yaşamasının işaretini vermektedir.

Gönül ister ki, sosyolojik olarak da insanlar güzel bir toplum yapısı içinde yaşasınlar. Gönüllerdeki kötü düşünceler kökten temizlenmiş olsun.

Ülkeler, birbirlerinin haklarına saygı göstersin. Çıkarlar ve menfaatler için gönüller kırılmasın, aileler yıkılmasın, gözyaşları dökülmesin, kan akmasın.

Adalet ve hakkaniyet hayatın her karesinde kendisini göstersin. İnsanlar birbirine ve tüm canlılara karşı merhametli olsun. Mala, cana, ırza, zarar verilmesin. Merhabalar kesilmesin, selamlar rüşvete dönüşmesin.

Ülkemiz, huzurun adresi olsun. 40 yıldır milletimize göz yaşı döktüren, genç yavrularımızı elimizden alıp kara toprağa gönderen terör belasından kurtulmuş olalım. Vatanımızın her karesine, her bir vatandaşımız huzurla gidip gelecek şekilde güvenli bir ortam oluşsun. Sınırlarımıza kadar gelen istikrarsızlık ve mezhebi merkezli kavgalar bitmiş olsun.

2016 yılında huzur ve güven bekliyoruz. Yeni bir anayasa ile milletimiz lehine şekillenecek güzel bir toplum düzeni istiyoruz. Bu haklı beklentiler için hep birlikte dua ediyoruz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR