YENİ KAPI RUHU DEVAM ETMELİ

YENİ KAPI RUHU DEVAM ETMELİ
Çiğdem Karaaslan, TBMM’nin 26. Dönem 2. Yasama Yılı açılış törenin ardından CNN Türk ve NTV'de canlı yayına katıldı

Karaaslan: Yenikapı ruhu devam etmeli 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, gelinen süreçte Yenikapı ruhunun mutlaka devam etmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, TBMM’nin 26. Dönem 2. Yasama Yılı açılış törenin ardından CNN Türk ve NTV'de canlı yayına katıldı. Meclisin yeni döneminin hayırlı olmasını dileyen Karaaslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı önemli konuşma sonrası değerlendirmelerde bulundu. Karaaslan, Suriye konusu, FETÖ ile mücadele, OHAL, AB ile ABD ilişkileri konularında önemli açıklamalarda bulunarak, Yenikapı ruhunun mutlaka devam etmesi gerektiğini savundu.

AB'NİN SAMİMİYET TESTİ

Türkiye'nin AB ilişkilerinde üzerine düşünleri yerine getirdiğine dikkat çeken Karaaslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da altını çizdiği "Avrupa'nın samimiyetsiz yaklaşımlarına" vurgu yaptı. Türkiye'nin AB sürecinde hevesinin kırıldığı yönündeki düşüncelerle ilgili Karaaslan, "Türkiye'nin AB kriterleri noktasında hedefleri devam edecektir. Cumhurbaşkanımızın dikkat çektiği konu çok önemli. Türkiye büyük hedefleri olan bir ülkedir. Üzerine düşeni yapmakta ama karşısında söz verenler sözlerini yerine getirmemektedir. AB'nin terör yasasında değişiklik yapılması yönündeki talepleri kriter olamaz. Bunun şart koyulmasını talihsizlik olarak görüyoruz. Türkiye AB sürecini samimiyetle yürütmektedir. 15 Temmuz'dan sonra bir çok ülke bu testte sınavda kaldı" diye konuştu.

SURİYE'DE ÖNCE İNSAN

Suriye konusu ve ABD'nin son dönemdeki tutumuyla ilgili soru üzerine açıklamalarda bulunan Karaaslan, "Türkiye olarak insan yaşamını ön planda tutuyoruz. İnsan yaşam hakkı her şeyin üzerindedir. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, devlet görevlilerimiz diğer ülke temsilcileriyle yaptığı her görüşmede, ''Hiçbir politik hesap bir insanın hayat hakkından daha değerli değildir'' sözünü dile getiriyor. Suriye konusunda söylemlerimizde aynı şekilde sürecek" diye konuştu.

OHAL'İN 3 AY UZATILMASI

Karaaslan, muhalefetin OHAL'in 3 ay daha uzatılmasına karşı çıkmasıyla ilgili soru üzerine, "OHAL'de günlük yaşantıyı etkileyen hiç bir unsur yok. OHAL, FETÖ ve yandaşlarına yönelik bir uygulamadır. Bu mücadele kararlılıkla devam edecektir. OHAL bitmeli mi? Hayır ! devam etmeli. Tedirgin olması gereken FETÖ üyeleridir. Muhalefet OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmündeki Kararnameleri Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Anayasa açık. Savaş ve OHAL durumlarında düzenlemelere imkan sağlanıyor. Bu kararnameler ülkenin menfaati için gerekli. Farklı düşünceler olabilir ama ülkenin geçtiği zor durumu ve menfaatleri göz önüne alındığında uzlaşma zeminine götürülmesi gerekli"  dedi.

YENİ KAPI RUHU DEVAM ETMELİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dikkat çektiği 'Yeni Kapı Ruhunun devamı' konusunda görüşlerini ifade eden Karaaslan, "Yenikapı ile artık anlamsız tartışmalar geride bırakılmalı. Önemli adımlar atıldı, bu devam etmelidir. Anlamsız tüm tartışmaların geride kalacağı ve uzlaşma zemininde Türkiye'nin geleceğine odaklanacağımız bir dönem olmasını diliyorum. Yenikapı ruhu gündelik siyasi çekişmelere feda edilmemelidir" mesajını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.