YENİ İMAR PLANI ASKIYA ÇIKTI

YENİ İMAR PLANI ASKIYA ÇIKTI
Terme’nin yeni imar planı askıya çıktı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli imar planına uygun olarak Terme Belediyesi tarafından yaptırılan yeni 1/1000 ölçekli Terme Şehir içi revizyon ve yeni imar alanları planı Terme Belediyesinde askıya çıkarıldı.

2013 yılında hazırlanan ve ilçede inşaat alanında bazı sorunlara neden olan Terme İmar Planı, Samsun Büyük Şehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından 1/5000 ölçekli olarak revize edildi. Terme Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından revize edilen imar planına uygun olarak hazırlattığı yeni revizyon ve imar alanları planı tamamlandı. Revize edilen ve yeni imar alanları eklenen imar planı Samsun Büyükşehir Belediyesinin 12.11.2017 tarihli kararı ile onaylanarak, Terme Belediyesi tarafından 14.11.2017 tarihi itibari ile Belediye binasında askıya çıkarıldı.

Revize edilen ve yeni imar alanları eklenen, imar planında yeni sosyal ve kültürel alanlar, toplu konut alanları, kentin kuzey ve güney ekseninde kenti çevreleyen yeni bir yol projesi de dikkat çeken diğer ayrıntılar oldu.

PLAN BELEDİYE BİNASI VE İNTERNET SAYFASINDA
Şehrin revizyon planları, halkın bilgilendirilmesi için Belediyenin 5.katında sergileniyor. Parsel malikleri, 30 gün boyunca askıda kalacak planlara ilişkin itirazlarını Terme Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne yazılı olarak yapabilecekler. Ayrıca yeni plan yüksek çözünürlüklü olarak, Belediyenin resmi sitesi olan “www. terme.bel tr” adresindeki “ana sayfanın” alt kısmında paylaşıldı.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Şehrin konut, mülkiyet ve ulaşım sorunları için yeni bir yapılanmaya duyulan ihtiyacın karşılanması adına hazırlanan yeni planın, Terme’nin daha yaşanabilir düzenli bir kent olabilmesi amacına hizmet edeceğini belirtti. Başkan Kul, ilan edilen planın itiraz süresi sonunda kesinleşeceğini kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.