YENİ HAVALİMANI TÜRKİYE’NİN GÜCÜNÜN SEMBOLÜDÜR

YENİ HAVALİMANI TÜRKİYE’NİN GÜCÜNÜN SEMBOLÜDÜR
Dünya’nın en büyüğü olan İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk fazının açılışına AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan da katıldı.

Siyaset, sanat, iş ve spor dünyasından yüzlerce davetlinin yanı sıra Dünya’nın dört bir tarafından çok sayıda Devlet ve Hükümet Başkanı ile Bakanların katıldığı tarihi açılış Cumhuriyet’in İlanı’nın 95. yıldönümünde tüm Dünya’nın şahitliğinde görkemli bir törenle yapıldı. Yap-işlet-devret (YİD) modeliyle inşa edilen havalimanı tamamlandığında 6 bağımsız pisti, 500 uçak kapasitesi, 70 bin araçlık açık ve kapalı otoparkı ve yıllık 200 milyon yolcu kapasitesiyle Dünya’nın en büyük havalimanı olacak.

“Ülkemizin Gücünün ve Kararlılığının En Önemli İşaretlerinden Birisidir”
Havalimanı açılışına ilişkin görüşlerini paylaşan Karaaslan, “Cumhuriyet’imizin 95. yıldönümünde, geçmişimizden aldığımız ilhamla geleceğe güçlü eserler bırakmanın mutluluk ve gururunu bir arada yaşıyoruz. 95 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde ilan edilen Cumhuriyet’imizi ebediyete kadar korumak ve yaşatmak için ecdadımızın emanetine sahip çıkıyor, ülkemizi her alanda daha ileri taşımanın mücadelesini veriyoruz. Sn. Cumhurbaşkanımızın, ‘Bu, sadece bir Havalimanı değil, bir zafer anıtıdır, şeklinde ifade ettiği Yeni Havalimanı’nın ilk fazının açılışı gerçekleştirilen İstanbul’un 3., Dünya’nın en büyük Havalimanı sıfatına sahip Yeni Havalimanı Türkiye’nin inancının, gücünün ve kararlılığının sembolüdür.” dedi.

“Yeni Havalimanı, Hayallerin Gerçeğe Dönüştüğü Bir Başyapıttır”
“Yeni Havalimanı yatırım boyutuyla olduğu gibi stratejik yönüyle de Dünya’nın en önemli merkezlerindendir.” diyen Karaaslan, türlü engellemelerle karşılaşılmasına rağmen Havalimanı’nın tamamlanmasıyla bir başarı hikâyesinin yazıldığını vurguladı. “İstanbul’un Dünya’ya açılan kapısı olacak Yeni Havalimanı, Türkiye olarak kurduğumuz hayallerin hedeflere, hedeflerin gerçeğe dönüştüğü bir başyapıttır. Bugün Dünya’nın şahitliğinde yaptığımız açılışla, büyük ve güçlü Türkiye’mizin lideri, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde tarihe mührümüzü vurduk.” değerlendirmesini paylaştı.Yeni Havalimanı’nın içindeki yapının tamamen Türk mimarisinden esinlenerek yapıldığını söyleyen Karaaslan, “Bu yönüyle Havalimanı, bir havalimanı olmanın ötesinde kültürümüzü ve mimari anlayışımızı yansıtan bir merkez olma özelliği taşımaktadır. Ayrıca tasarımından inşasına Yeni Havalimanı, sürdürülebilir, çevre dostu, enerji verimli, kendi enerjisini kendisi üreten sistemleriyle Yeşil bir Havalimanı’dır.” açıklamasında bulundu.Karaaslan ayrıca, eşi görülmemiş bir katılımla büyük bir coşkuyla açılışı gerçekleştirilen Yeni Havalimanı’nın tüm Türkiye için hayırlı olmasını diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum