YENİ DÖNEME YETİŞECEK

YENİ DÖNEME YETİŞECEK
İnşaatı süren anaokulu, yeni eğitim öğretim dönemine yetiştirilecek

Canik Belediye Başkanı Osman Genç tarafından Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'ın himayesinde hayata geçirilen “81 ilde 81 Anaokulu Projesi” kapsamında yapılan anaokulu inşaatı devam ediyor. Başkan Yardımcısı Alican Usta, anaokulu inşaatını yerinde inceledi.

 

Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım himayelerinde Türk Kızılayı İstanbul Şubesince hayata geçirilen "81 ilde 81 Anaokulu" Projesi kapsamında Canik Belediye Başkanı Osman Genç tarafından Kuzey Yıldızı Mahallesinde yapılan anaokulu inşaatı hızla devam ediyor. Başkan Yardımcısı Alican Usta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar ile birlikte anlamlı projede bağışçı olan Başkan Genç'in annesi Ayşe Genç'in adını taşıyacak olan anaokulunun inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

 

EĞİTİME ANLAMLI KATKI

Anaokulu çalışmalarını yerinde gören ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler alan Usta, "Kendisi bir eğitimci olan ve eğitime en çok yatırım yapan Belediye Başkanımız sayın Osman Genç'in '81 İlde 81 Anaokulu' projesine katkı sağlaması son derece anlamlı. İnşaat çalışmaları hızla devam ediyor. 'Ağaç yaşken eğilir' sözünden de anlaşılacağı üzere minik yavrularımız için yapılan bu anaokulunun eğitime önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Canik Belediyesi olarak eğitime verdiğimiz katkılar sadece maddi katkılar değildir. Aynı zamanda okullaşmanın artırılmasında da önemli çalışmalar yapıyoruz. Her mahallemizde açılan hanım konaklarında okul öncesi eğitim sınıfları açıyoruz. Bu sınıflarda çocuklarımızın erken yaşta birtakım becerileri geliştirmesine, eğitim-öğretime hazırlanmasına ve değerler eğitimine önem veriyoruz" dedi.

 

YENİ DÖNEME YETİŞECEK

Okulun inşaat çalışmalarının planlanan şekilde sürdüğüne işaret eden Usta, "Canik Belediyesi olarak eğitime 38 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık. Toplam 4 derslikli olacak olan anaokulu sayın başkanımızın rahmetli annesi Ayşe Genç’in adına yapılıyor. Yapılan bu yatırım aynı zamanda, bölgedeki bir eksikliği de gidererek okul öncesindeki eğitim altyapısı sorununu çözmüş olacağız. Bu okulumuz inşallah 2017-18 eğitim-öğretim yılında hizmete girecek. Ekim ayı başında tamamlanması planlanan anaokulu birkaç hafta gecikmeli de olsa eğitime kazandırılacaktır. Şimdiden şehrimize hayırlı olsun" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.