YEDAŞ'ın bölgesi 2 saat sonra enerjiye kavuştu

YEDAŞ'ın bölgesi 2 saat sonra enerjiye kavuştu
TEİAŞ kaynaklı elektrik kesintisinden YEDAŞ, sadece 2 saat etkilendi.

Kriz masası kurarak, tüm enerjilendirilmesi süreçlerini yöneten Genel Müdür Türkoğlu, "Saat 12:25 itibariyle tüm bölgemiz elektrik enerjisine kavuştu" dedi

TEİAŞ'ın sisteminde meydana gelen ve 'sistem çökmesi' olarak adlandırılan büyük çaplı elektrik kesintisi, dün ülke genelini adeta karanlığa gömdü. Metroların durduğu, fabrikalarda çarkların dönmediği ve hayatı her yönüyle felç eden TEAİŞ kaynaklı 'Enterkonnekte' şebekesindeki arıza, saat 10.36'da meydana geldi. Samsun başta olmak üzere İstanbul, Ankara ve İzmir gibi birçok büyük şehirlerin akşam saatleri olmasına rağmen halen enerjisiz kaldığı Mart ayının son gününde, sistemsel sorunun çözülmeye başlanmasıyla birlikte ilk önce elektrik enerjisine kavuşan dağıtım bölgesi YEDAŞ oldu.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Şirketin web sayfasından ve 186 nolu Elektrik Arıza Hattı'ndan sürekli olarak müşterilerini bilgilendiren YEDAŞ yetkilileri, en uzunu 2 saat süren bir kesinti yaşadı. Saat 10:35'de elektrik kesintisinin başladığı YEDAŞ'ın dağıtım bölgesinde derhal birimlerini harekete geçiren ve Genel Müdürlük Binası'nda 'Kriz Masası' oluşturan YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, enerji verme sürecini yönetti. Trafo merkezlerine anında arıza ekiplerini gönderen Türkoğlu, TEİAŞ ve tüm birimlerle sağlıklı iletişim kurarak, en uzunu 2 saat süren bir kesintinin ardından tüm bölgenin enerjilendirilmesini sağladı.

SİSTEM ÇÖKMESİ MEYDANA GELDİ

Bu süreç içerisinde TEİAŞ'la sürekli olarak iletişim halinde olduklarını ve bölgenin enerjilendirilmesi noktasında hızlı adımlar attıklarını kaydeden YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, "Sistem çökmesi olarak adlandırılan TEİAŞ kaynaklı kesinti, Samsun ve civarında 10.35'de meydana geldi. TEİAŞ'la yaptığımız ilk görüşmede, kesintinin sebebini 'Enterkonnekte' şebekesinde meydana gelen bir arızadan dolayı kaynaklandığı bildirdi. TEİAŞ'ın şebekesindeki düşük frekans değerleri dolayısıyla ülke genelinde büyük çapta kesintilere neden oldu. Frekans ve gerilim seviyesini stabil tutabilmek adına bölgeler kademe kademe enerjilendirildi. Oluşturduğumuz kriz masası YEDAŞ'ın, bu enerjilendirilme çalışmalarında ilk sırada yer almasını sağladı" dedi.

EN GEÇ 2 SAAT SONRA

TÜM BÖLGEYE ENERJİ VERİLDİ

En uzun süreli 2 saat enerjisiz kaldıklarını belirten Türkoğlu, "Halen dün akşam saatlerine kadar enerjisiz kalan büyük şehirler vardı. Biz, 12:25'de tüm bölgeyi enerjilendirdik. Bölgemizde ilk enerji verilmesi saat 11.30'da gerçekleşti" diye konuştu. TEİAŞ'ın çalışmalarını yakından takip ederek, bölge bölge enerji vermeye başladıklarını kaydeden Türkoğlu, "Çalışmalarımıza önce trafo merkezlerine arıza ekipleri göndererek başladık. TEİAŞ’tan sürekli olarak bilgiler aldık. Bu sırada ekiplerimizle sağlıklı iletişimler kurarak, aldığımız veriler ve bilgiler doğrultusunda, sistemsel hatalar veya kesintilerin bir daha meydana gelmemesi için kısım kısım bölgeleri enerjilendirdik. Oluşturduğumuz Kriz Masası, saat 11:30'da enerji vermeye başladı ve saat 12:25 itibariyle tüm bölgede hayatı normale dönmesini sağladı" şeklinde konuştu. TEAİŞ yetkililerine teşekkür eden Türkoğlu, “Yük artırımı çalışmaları kapsamında TEİAŞ’la kurduğumuz doğru iletişim, bölgemizde kesintinin kısa süreli yaşanmasına vesile oldu. TEİAŞ’ta bu zorlu süreci yöneten tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.