YEDAŞ, sahneye çıktı

YEDAŞ, sahneye çıktı
YEDAŞ'ın 'Gamsız Aile' oyununu 5 ilde yaklaşık 10 bin öğrenci izledi

Güldürürken, eğitti

YEDAŞ Enerji Tiyatrosu'nu hayata geçirdi. YEDAŞ personelinin sahnelediği 'Gamsız Aile', 5 ilde 10 bin öğrenciye ulaştı. YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, “Enerji Verimliliği rüyamızdı, çalışanlarımızla birlikte sahneye çıktık” dedi
2012-2015 yılları arasında gerçekleştirilmesi planlanan ve 'Enerjimizi Harekete Geçiriyoruz' sloganıyla başlattığı Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri'ndeki başarısını Avrupa ve Türkiye'de aldığı ödüllerle tescilleyen YEDAŞ, çocuklardan ev hanımlarına, iş dünyasından gençlere kadar her kesime yönelik hazırladığı KSS projelerini, 'Bir Bölgesel Sürdürülebilir Kalkınma Hareketi' temasıyla olgunlaştırarak, bölge halkının takdirini topluyor.
Bu doğrultuda, 2013 yılının Haziran ayında başlayan ve 2014 yılının ilk ayında da devam eden 'YEDAŞ Enerji Tiyatrosu' Projesi kapsamında hazırlanan 'Gamsız Aile' adlı oyun, eş zamanlı olarak Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde sahnelendi. Yaklaşık olarak 5 ilde 10 bin öğrenciye sahnelenen oyunda, 'Enerji Verimliliği' anlattı. Oyunu sahneleyenler ise YEDAŞ'ın personelleri olması büyük alkış topladı. Öğrenciler, hem güldü, hem de enerji verimliliğini öğrendi.
SANATA DESTEK YEDAŞ'IN KÜLTÜRÜ
Toplumsal gelişimin ve ortak yaşam kültürünün güçlendirilmesinin YEDAŞ'ın kurum kültürüne yabancı olmadığını belirten YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Sanatı uzaktan izleyen, tüketen ve yaşamın içerisine katmayan bir yaklaşım YEDAŞ ailesine oldukça yabancıdır. Sanatı, yaşam kalitesinin yükseltilmesinde bir araç olarak görüyoruz” dedi. Bu kapsamda Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri takviminde 2013 yılında Kasım ve Aralık aylarında, 2014 yılının ilk ayında da sahnelenen YEDAŞ Enerjik Tiyatrosu projesini hayata geçirdiklerinin kaydeden Türkoğlu, “YEDAŞ'ın KSS projeleri arasında yer alan bir projemizi daha başlattık ve 10 bin öğrenciye 'Gamsız Aile' adlı oyunumuzu sahneledik” dedi.
GÜNDÜZ MESAİ, AKŞAM PROVA
Genel Müdür Türkoğlu, “Bu oyunun hazırlanması ve sahnelenmesinde Türk tiyatrosunun duayeni Nejat Uygur'un kurduğu Uygur Çocuk Tiyatrosu ile işbirliği yaptık. 'Enerji Verimliliği' temalı hazırlanan 'Gamsız Aile' isimli oyunun Genel Sanat Yönetmenliğini Suha Uygur yaparken, senaryosunu Birol Engeler yazdı. Her ilde işinin ustası tiyatro yönetmenleriyle personellerimizi eğittik. Gündüz işini aksatmadan mesaisini tamamlayan, akşamları da provalar yaparak, bu oyunu hazırlayan YEDAŞ personeline özverilerinden dolayı, bu projenin sahnelenmesinde bizlere destek veren her ildeki tüm kamu kurum ve kuruşlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
YEDAŞ RÜYASINI GERÇEKLEŞTİRİYOR
YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, “Dünyada enerji üretim kaynakları sınırlı çeşitlikle olup, yeni bir enerji kaynağının ise tasarruf olduğuna inanıyoruz. Buna bağlı olarak verimli kullanım ve buradan elde edilen artı değerin üretime kaydırılması bir YEDAŞ'ın rüyasıdır. Bu yolda Sosyal Sorumluluk Projelerimizi temalarını 'Enerji Verimliliği' ile olgunlaştırdık. Ev hanımlarına, gençlere ve çocuklara kadar ulaşmayı hedefledik. 2012 yılında başladığımız bu yolda, başarıyla ilerliyoruz” dedi.

Resimaltı: KSS'DEKİ BAŞARIMIZ 'ROL MODEL'
YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Paydaşlarımızla birlikte YEDAŞ'ın rüyasını gerçekleştirmekte kararlı ve inançlıyız. Türkiye'de elektrik dağıtımı sektöründe 'rol model' olacak KSS projelerini hayata geçiren ilk ve tek elektrik dağıtımı olmamın haklı gururunu yaşıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.