YEDAŞ Çalışanlarına Hayat Kurtaran İlk Yardım Eğitimleri

YEDAŞ Çalışanlarına Hayat Kurtaran İlk Yardım Eğitimleri
İş Sağlığı ve Güvenliği kurallarının yanı sıra ilk yardım uygulamalarının da içselleştirilmesi için pek çok proje hayata geçiren YEDAŞ, Sağlık Bakanlığı onayıyla kendi bünyesinde kurduğu İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde sertifikalı eğitimler veriyor.

Geniş ve farklı coğrafi koşullara sahip engebeli bir bölgede elektrik enerjisi sunan YEDAŞ, 2 bin çalışanıyla tüketicilere elektrik dağıtımı için 7 / 24 zorlu koşullarla mücadele ediyor. İş Sağlığı ve Güvenliği kurallarının yanı sıra ilk yardım uygulamalarının da içselleştirilmesi için pek çok proje hayata geçiren YEDAŞ, Sağlık Bakanlığı onayıyla kendi bünyesinde kurduğu İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde sertifikalı eğitimler veriyor.

Teorik ve Uygulamalı Eğitimlerle İlk Yardımcılar Yetişiyor
3 milyondan fazla kullanıcıya kaliteli ve sürekli elektrik hizmeti sunmak için işletme ömrü tükenmiş şebeke unsurlarının bakım onarımı, artan enerji talebini karşılamak için yeni şebeke tesisi, faaliyetlerini sürdüren YEDAŞ, toplumda güvenlik kültürünün yayılmasına da özen gösteriyor.  Bu kapsamda hem İş Sağlığı ve Güvenliği bilincinin gelişmesi için çalışmalar yapıyor hem de olası kazalara müdahale için ilk yardım eğitimleri düzenliyor. İş yerinde veya sosyal hayatta yaşanabilecek bir kaza sonrasında yaralanan kişilere, profesyonel bir şekilde anında müdahale edilmesi için gerekli bilgileri aktarıyor. Her türlü zorluğa rağmen insanları elektrik enerjisine kavuşturmak için emek harcayan YEDAŞ ekipleri, diğer taraftan da kazazedelere yardım eden birer İlk yardımcı oluyor. İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde verdiği teorik ve maket uygulamalı eğitimlere katılan çalışanlar, Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavlarda başarılı olması durumunda İlk Yardımcı Sertifikası alıyor. 

ilkyardim-egitim3.jpg


İlk Yardımcı YEDAŞ Ekipleri Hayata Bağlıyor
Büyük beğeni toplayan İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde, yasal mevzuatta belirtilen sayıda İlk yardımcı eğitimini tamamladıktan sonra gönüllü olarak eğitime katılmak isteyen çalışanlara her ay belirli tarihlerde İlk Yardım Eğitimleri düzenlenmeye başlandı. Çalışanların yoğun ilgi ve katılım talebi göstermesi, eğitim içeriğinin ve uygulamalarının çok faydalı olduğunu gösteriyor. Genel ilk yardım bilgileri; hasta / yaralı taşıma teknikleri ve olay yerinin değerlendirilmesi; temel yaşam desteği; kanamalarda, yaralanmalarda, yanık, donma ve güneş çarpmasında, kırık, çıkık ve burkulmalarda, bilinç bozukluklarında, zehirlenmelerde, hayvan ısırmalarında, göz, kulak ve buruna yabancı cisim çarpmasında, boğulmalarda ilk yardım, hakkında detaylı bilgi verilerek maketlerle uygulamalı çalışmalar yapılıyor. Çalışanlar bu eğitimlerde öğrendikleri bilgiler sayesinde karşılaştıkları kazalara ilk yardımcı niteliğiyle müdahalede bulunabiliyor. Geçtiğimiz günlerde Sinop’ta bir trafik kazasına rastlayan YEDAŞ ekipleri, eğitimden öğrendikleri sayesinde 112 Acil Ekipleri gelene kadar kazazedelere ilk müdahalede bulundular. Bugüne kadar 230 çalışanın eğitim ve sertifika aldığı eğitimlere farklı çalışanlarla devam edilmekle birlikte 3 yılda bir de sertifika yenileme eğitimi verilmesi planlanıyor. Elektrik dağıtımı için şebekede yapılan çalışmalar sırasında yaşanabilecek kazalara karşı alınacak önlemler, kazanın insan vücudunda yarattığı etki ve ilk yardım uygulamaları hakkında da katılımcılara eğitim veriliyor. İşyeri Hekiminin yönetimindeki İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde eğitimler, İş yeri Hekimi ve Hemşiresi tarafında yürütülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.