YEDAŞ 96 SAATTİR TEYAKKUZDA

YEDAŞ 96 SAATTİR TEYAKKUZDA
İlçeleri etkisi altına alan kar yağışının hemen ardından başlayan ve saatteki hızı 60 kilometreye ulaşan şiddetli rüzgar, YEDAŞ Arıza Timleri'ne zor anlar yaşatıyor.

96 saattir doğa ile mücadele eden YEDAŞ timleri zaman zaman kardan mahsur kaldı, ancak çalışmalarını kesmedi
Kar yağışı nedeniyle kapanan mahalle ve köylere enerji vermek için dondurucu soğuğa rağmen mücadele veren YEDAŞ Arıza Timleri, bu defa da fırtınayla mücadeleye başladı. Fırtınadan dolayı birçok elektrik iletim ve aydınlatma direkleri yıkılırken, YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Kar yağışı yerini fırtınaya bıraktı. Samsun yeni yılla birlikte adeta 'Doğal Afet' yaşıyor. Ekiplerimiz sahada çalışıyor. Vardiyalı olarak 96 saattir mücadele veriyoruz” dedi.
TÜRKOĞLU, MAHSUR KALAN EKİPLERE
SAĞLIK DURUMLARINI SORDU
Samsun'da ve ilçelerinde önceki geceden bu yana devam süren ve saatteki hızı 60 kilometreyi bulan rüzgar, hayatı olumsuz etkiledi. Trafik ve yön levhalarını, ağaçları ve evlerin çatılarını uçuran rüzgar, YEDAŞ'ın da iletim direklerine ve aydınlatma direklerine zarar verdi. Kırsal alanlarda kalan ve arızalara müdahale eden YEDAŞ Arıza Timleri, olumsuz hava şartlarından dolayı meydana gelen kar fırtınası ve çığ düşmeleri ile karşı karşıya kalırken, birçok ilçesinde mahsur kaldılar ve soğuk hava da kurtulmayı beklediler. Muhtarların traktörleri ve bölgeye kapalı yolların açılması için sevk edilen iş makinaları desteği ile oldukları bölgelerden kurtarılan ekiplerle irtibata geçen YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, önce sağlık durumlarını sordu. Ekip çalışanlarının herhangi bir sağlık problemi olmadığını öğrenen Türkoğlu, “Ekiplerimiz nefes almadan sahada çalışıyor. Hepsine canı gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.
YAĞMUR GELİYOR
TEDBİRLERİMİZİ ALDIK
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nce Samsun'da bugünden itibaren yağmurun etkili olacağı bilgisini aldıklarını belirten Türkoğlu, “YEDAŞ olarak tedbirlerimizi alıyoruz. Ancak hava şartları oldukça kötü ve dağıtım hatlarına zarar veriyor. 186 Nolu Elektrik Arıza hattımıza ve saha çalışanlarımıza ihbarlar geliyor. Kriz Masası olarak ekiplerimizi arızalı bölgelere yönlendiriliyoruz. 96 saattir çözüm ortaklarımız ve şirket çalışanlarımız kar kış demeden sahada ve tüm olumsuz hava koşullarına rağmen kesintisiz elektrik enerjisi sağlamak için mücadele ediyor. Samsun, geçtiğimiz bir hafta içinde kar yağışını ve fırtınayı peş peşe yaşadı. Ekipler kar yağışından meydana gelen arızalara müdahale ederken, bir de fırtınayla mücadele etmek zorunda kaldı. Hava sıcaklıkları mevsim normallerine döndüğünde rahat bir nefes alacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.