YAZIKLAR OLSUN

YAZIKLAR OLSUN
Sürekli olarak DSİ’nin haberlerini yapan ve bu çerçevede önceki gün DSİ 71. Şube müdürlüğünde görevli personel tarafından dövülen ve darp raporu aldıktan sonra

Sürekli olarak DSİ’nin haberlerini yapan ve bu çerçevede önceki gün DSİ 71. Şube müdürlüğünde görevli personel tarafından dövülen ve darp raporu aldıktan sonra polis merkezine şikayet eden Oktay Öztürk’le ilgili, yaşanan olayda haklı mı haksız mı olduğu araştırılmadan bazı internet medyasında çıkan kınama haberleri bu haberleri yapan internet gazeteleriyle ilgili yazıklar olsun denilmesine neden oldu.

 

GAZETECİ HAKLIDAN YANA OLUR

 

Gazetecilik mesleği ilkeli, dürüst ve haktan ve haklıdan yana olmayı gerektiren bir meslek olmasına rağmen İnternet medya derneğinin bu olayla ilgili yayınladığı kınama bildirisi akla ve mantığa aykırı bir durum olarak değerlendirildi. Haftanın neredeyse her gününü DSİ de geçiren ve sahibi olduğu internet sitesinde sürekli DSİ haberleri yapan bir kişinin DSİ personelini bıkma noktasına getirip olay çıkartan bu kişiyi haklı, yoksa sıkıntıdan bunalıma girip olayı çıkaran kişi mi haksız araştırmadan sırf gazeteci diye kendi meslektaşlarını tutan kişilere yazıklar olsun demekten başka ne denir.

 

ADAMIN İŞİ GAZETECİLİK Mİ DSİ’NİN İŞLERİNİ YAZMAK MI ?

 

DSİ’den emekli olduktan sonra neredeyse tek işi DSİ ye gidip personeli ve idarecileri rahatsız etmek olan Oktay Öztürk’ün yaptığı bu mobbinglere tahammül edemeyen 71. Şube çalışanı Bayram Uzunoğlu sonunda patlamış ve DSİ 71. Şubeye giden Oktay Öztürk’ü dövdüğü için karakolluk olmaları karşısında olayın gerçek yüzünü araştırıp yazması gereken Gazetecilerin sırf derneklerinde beraber çalıştıkları arkadaşlarını korumak adına kınama yayınlamaları akıllara durgunluk verdi. Sürekli DSİ ye giden Oktay Öztürk’ün neden sürekli   DSİ de olduğu da araştırılması gereken bir konu.

 

               

GENEL MÜDÜRÜ VE BÖLGE MÜDÜRÜYLE GÖRÜŞÜYORUM DİYORMUŞ

 

Oktay Öztürk’ün DSİ ye her gidişinde personele DSİ Genel Müdürü ve Bölge müdürüyle sürekli olarak görüştüğünü söyleyip, personelin gözünde faklı imaj oluşturmaya çalıştığı iddia edilmekte. Oysaki DSİ Genel müdürünün Oktay Öztürk ile görüşmesinin mümkün olmadığı gibi Bölge Müdürleri de ayda yılda bir kez görüştükleri öğrenildi.

A.Ufuk Erkan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum