Yazarın Yolculuğu 1

   Geçtiğimiz hafta sonu bir yolculuk yaptım. Bu yolculuğu siz okurlarımla paylaşmak istiyorum. Yolda bizim oltamıza nelerin takıldığını göreceksiniz bu yazıda. Kendinizden bir şeyler göreceksiniz. Herkes yolculuk yapar anlatır da anlatır. Yalnız sorduğunuz bazı sorular yanıtsız kalır. Çünkü not almamıştır. Çok güzel dağlar vardı. Yol kenarlarında fındık satanlar vardı. Tüneller vardı. Üst geçitler vardı. Anlatırlar ancak verdikleri bilgiler kesin değildir. Hayalidir. Ben notlar aldırdığım için bu yazıdan bilgiler edineceksiniz. Bir çeşit kılavuzluk edecek size bu yazı. Bir dahaki gezide bu yazıyı yanınızda bile götürebilirsiniz. Bu yazı canlı tanıklık edecektir. Başka bir kılavuza ihtiyaç duymayacaksınız.

   Sabah on civarında Ataköy TOKİ"den dualarımızı okuyarak çıktık yola. Ünye"ye gidene kadar hiç mola vermedik. Ünye"de çalıştığım için pek çok dostum var. Polis memuru olan Aslan ASLAN"a uğradım. Hem biraz dinlendik hem de ziyaretimizi yapmış olduk. İyi de oldu. Kahvaltı yapıp sohbet ettikten sonra vedalaşarak Ünye"den ayrıldık. Melet Irmağı"ndan, tünellerden geçtik. Yeşilliklerin arasından oksijen ala ala ilerliyorduk. Yılan gibi süzüldüğümüz tünellerde serinliyorduk. Yollar çok güzel, rahat ve genişti.

YOLLAR VE TÜNELLER

   Yollar çok rahat, geniş ve güvenliydi. Çalışmalarla yol hem kısalmış hem de güvenliği artmıştı. Yapanlardan, emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bolaman yokuşlarını, bitmez bükümlerini, dik yollarını bilen biri olduğum için kıyaslamayı daha güzel yapabiliyorum. Gelinen noktanın güzel bir nokta olduğunu görebiliyorum. Aşağısı uçurum, yukarısı dağ olan eski yollar gitmiş, yerine rahat ve geniş yollar yapılmıştı. Burada AK Parti"nin yaptığı çalışmaları gördük. Anlatmamız lazım. Bu çalışmaları görmeyen küçük bir azınlık var. At gözlükleri var onlarda. Kıskanıyorlar. Kendileri 60 yılda böyle bir çalışma yapamadılar. 6 yılda yapılan bu çalışmayı nasıl kıskanmasınlar? İktidarı bir daha zor ele geçireceklerini biliyorlar. Şimdi şapkayla, el sallamayla oy toplanmıyor. Milletim uyanıyor. Yapılanları görüyor. Takdir ediyor. Destekliyor. En az 50 yıl önce yapılması gereken bu yolları yapsalardı, kendi yandaşlarını zengin etmeselerdi bugün bu hükûmet başka işler yapardı. Türkiye"miz bugün çok daha farklı yerlerde olurdu. Vekâleti halkımızdan alıp gereğini yerine getirmeyenler asılması gereken insanlardır. Şu an onların yıktıklarıyla uğraşıyoruz. Hâlâ takozculuk yapıyorlar. 50 yıl önceki işleri yapan AK Parti"ye teşekkürler ediyoruz. AK Parti"nin nasıl milletin gönlüne girdiğini anlamak zor olmasa gerektir. Canlarını dişlerine takıp çalışmışlardır. Sayın Başbakanım Recep Tayyip ERDOĞAN vekilleri başıboş bırakmamıştır. Gözü her zaman üzerlerinde olmuştur. Çalışmayıp kaçamak yapanlar, geldikleri yerleri unutanlar, eski tanıdıkları tanımayanlar var. Onları bir daha Başbakan da kurtaramaz.

   Gelelim tünellere. Bilgi olsun diye tünelleri isimleriyle ve sırasıyla veriyorum. (Samsun-Trabzon)

Kadıoğlu Tüneli (136 m)

Kozbükü       “    (246 m)

Tekkebak     “    (137 m)

Ordu Nefise Akçalı (3820 m) Türkiye"nin en uzun tüneli.

Asarkayası    “   (316 m)

Aksu              “   (200 m)

Geçilmez       “   (362 m)

Uluburun       “   (980 m)

Arıdurak        “   (367 m)

10. Görele Kiliseburun “ (200 m)

11. Tirebolu Varyantı 1 (2175 m)

12. Tirebolu Varyantı 2 (661 m)

13. Eynesil Tüneli (575 m)

   Üzerlerinde evler olan, yalçın kayalar olan tünellerin nasıl oyulup bu hâle getirildiğini tünellerin içlerinden geçenler de bir düşünsün, başkaları da.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsa Abanoz Arşivi
SON YAZILAR