YAZAR KEMAL ALBAYRAK YASEMİN'DE BAFRA'YI ANLATTI

YAZAR KEMAL ALBAYRAK YASEMİN'DE BAFRA'YI ANLATTI
Yasemin adlı öyküsünde Bafra'ya da yer verdi.

1982 Kırıkkale doğumlu genç yazar, 2003 yılında Balıkesir Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü mezunu. İstanbul'da görev yapan Albatrak, üniversite döneminde şair Mehmet Narlı'dan destek aldı.

Şiire de devam eden ve son sınıfta Deste adlı şiir kitabı piyasaya çıkan yazar, halen Samsun Ladik'te Türkçe Öğretmeni olarak görev yapıyor.

İlk şiirlerini Aralıklar, Vatan ve Hürriyet dergisinde yazan şair, Samsun Ladik'te basılan Ve, Yaşam Sanat,Yazarbir, Bi'Mola, Edebiyat Nöbeti ve Herfene dergilerinde yazmaya devam etmektedir.

Tilki kitabın açtığı yarışma sonucunda hazırlanan 100 Yılın Genç Şairleri adlı kitapta bir şiiri yer almıştır. Halen şiire ve öykü yazmaya devam eden şair ve yazar, Çarşamba Kitap Fuarı'na da katılmıştır. " Kendimi şiirin doğasına teslim olmuş bir şair olarak nitelendirebilirim " diyen yazar Kemal Albayrak, YASEMİN adını verdiği öykü kitabında Kızılırmak deltası ve Bafra'ya da şu mısralarla yer vermiş:

" Japon kirazlarının altında dinlendi mi, Kırım Türküleri'ni dinledi mi bilinmez ama Kızılırmak'ta kızıl rengi yakıştıran bir top güneşe doğru uçtu turnalar. Kızılırmak deltasında her çeşit kuşun arasında dedesinden dinlediği Hz. Ali'ninsırlı hikayelerini, Hosokava'nın ( 1 ) acılarını, turna kuşlarını anlattı aleme.

Sazlıklardan ötede olan can telaşından uzaklaşınca kuşların piri, kendini hoş kokusu, bembeyaz, narin teniyle yaseminlerin arasında buldu.

O an bir leylek dostu muştuyu verdi turnaya. Bafra'da akşam güneşine karşı melek suretinde Yasemin doğdu..."

1- Hosokava, Japonya'da Hiroşima'ya atılan atom bombasındanetkilenen hasta kız, annesinin kağıttan 1000 turna kuşu yaparsa iyileşeceği sözüne inanır. 754. turna kuşunun sırtına binerek göğe çekilir.

Kemal Albayrak'ın Düz Yazı Yayınları'ndan piyasaya çıkan kitabının arka sayfasında da tütün ve Karadeniz'den şöyle söz ediliyor:

" Sabah ezanıyla kalkan Yasemin, köylüdeki tütün telaşını seyre durdu.Karadeniz'degüneş kendini Akdeniz kadar hissettirmese de tütün kendini salmadan seher vakti toplamak gerekliydi..."

Şair ve yazar Kemal Albayrak, şair, yazar ve gazeteci Oktay Zerrin’e Yasemin, Oktay Zerrin de Kemal Albayrak’a Sevgi Ufkundan Şarkılara ve Şair Alaeddin Dursun da yazar Kemal Albayrak’a Sevda Çiçeğim adlı şiir kitaplarını hediye ettiler.

Genç şair ve yazarımız Kemal Albayrak’ı kutlar, başarılar dileriz.

Oktay ZERRİN-Bafra

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.