YAZ KUR'AN KURSU TAMAMLANDI

YAZ KUR'AN KURSU TAMAMLANDI
İLKEM Etüt Merkezi Yaz Kur'an Kursunu başarıyla tamamlayan minikler başarı belgelerini Başkan Tok'un elinden aldılar

İlkadımlı Minikler Yaz Kuran Kursunu Başarıyla Tamamladı

İLKEM Etüt Merkezi Yaz Kur'an Kursunu başarıyla tamamlayan minikler başarı belgelerini Başkan Tok'un elinden aldılar.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “Milli Gençlik Vakfı Başkanı olarak görev yaptığım yıllarda 12 yaşından küçük yavrularımıza Kuran eğitimi verdiğim için yargılanmış ve ceza almıştım. Ama bu gün 15 yıllık Ak Parti Hükümetinin getirileriyle evlatlarımız küçük yaşlarda Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerim’i rahatlıkla okuyacakları birçok ortamlar sağlanıyor, dinimizi huzurlu bir şekilde tanıyabiliyor” diye konuştu.

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren İLKEM Etüt ve Eğitim Merkezleri düzenledikleri yaz Kursları ile İlkadımlıların taktirini kazanmaya devam ediyor.

 

Kadifekale İLKEM’de, bu yıl yoğun bir katılım ile gerçekleşen Yaz Kurslarında 90'dan fazla öğrenci 5 hafta boyunca Kuran- Kerim ve dini eğitim gördü. Kuran-ı Kerim eğitiminin yanı sıra Temel Dini Bilgiler, 5 Vakit Namaz, Abdest, Ezan Ve Müezzinlik gibi uygulamaları gerçekleştiren minik öğrenciler eğlendirici etkinliklerle de sosyal becerilerini geliştirmiş oldular.

 

ÇOCUKLAR MUTLU AYRILDI

 

Yaz Kursu öğrencileri için düzenlenen Belge takdim Programı Kadifekale İLKEM Etüt Eğitim merkezi salonunda icra edildi. Program Yaz Kursu Öğrencilerinin Kur’anı Kerim okumaları ile başladı. Ardından ilahi ve ezgiler okundu. Salâvatlar ve Kelime-i Tevhid’ler eşliğinde öğrenciler okudukları sureler ile velileri mest ederken başarı belgelerini İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un elinden aldılar. Minik öğrenciler yaz kursundan mutlu ayrıldıklarını söylerken programa katılan veliler evlatlarının bu güzel başarılarına vesile olan Başkan Tok'a teşekkür ettiler.

 

 

“CEZA ALDIĞIM GÜNLERDEN TAKDİR VERDİĞİM GÜNLERE”

 

Başarılı geçen ve birçok öğrenciye yaz tatili boyunca farklı dallarda kurs vererek eğitimlerine büyük ölçüde katkı sağlayan İlkem eğitim kadrosuna teşekkür ederek sözlerine başlayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “Bu yaz tatilinde gezmek yerine gelip burada bu eğitime katıldıkları için çocuklarımızı gönülden kutluyorum. Bundan yıllar önce başkanı olduğum bir vakıfta 12 yaşından küçük yavrularımıza Kuran eğitimi verdiğim için yargılanmış ve ceza almıştım. Ama şimdi ülkemizin geldiği noktada büyük bir ilçenin belediye başkanı olarak üstelik belediyeye bağlı bir kurum tarafından verilen Kuran kursundan mezun olan evlatlarımıza başarı belgesi veriyorum. Ceza aldığım günlerden taktir verdiğimiz günlere gelmek onur verici. Bu özgürlüğün, demokrasinin ve gelişmişliğin en büyük örneklerinden biridir. Ülkemizi bu durumda gördüğüm için Allah’a şükrediyorum ve burada yaz boyunca güzel dinimizi öğrenen yavrularımızı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.