YAZ GENÇLİK KAMPI BAŞVURULARI SÜRÜYOR

YAZ GENÇLİK KAMPI BAŞVURULARI SÜRÜYOR
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen Yaz Gençlik Kampı başvuruları 24 Mayıs’ta başladı. Farklı şehirlerde birçok etkinliğin gerçekleştirileceği kampların biri de Samsun 19 Mayıs ilçesinde yapılacak.

YOĞUN KATILIM OLMASI BEKLENİYOR
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen birbirinden farklı etkinliklerin ve kültürel faaliyetlerin yer aldığı 'Yaz Gençlik Kampı' başvuruları 24 Mayıs’ta başladı. 7 günlük dönemler halinde düzenlenecek kamplar için başvurular 3 Haziran'da sona erecek. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, binlerce gencin gençlik kamplarında bu yıl da dolu dolu bir yaz dönemi geçireceğini söyledi. Bakan Çağatay Kılıç, “Gençlerimizi, 12 Haziran - 2 Ekim tarihleri arasında 8 yeşil (doğa) ve 8 mavi (deniz) olmak üzere toplam 16 kampımızda ağırlamanın mutluluğunu yaşayacağız. Gençlerimiz, kamp dönemleri boyunca hayatları boyunca unutamayacağı  bir dönem yaşayacaklar" dedi.

BAŞVURULARIN YAPILACAĞI ADRES
Gençlik kamplarının sadece yaz döneminde değil, yıl boyunca hizmet verebilmesi için çalışma yaptıklarını da kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti: "2015 yılında kamplarımızda 53 bin gencimiz tatil heyecanını birlikte yaşamıştı. Bu yaz 70 binin üzerinde gencimizi ağırlamayı planlıyoruz. Bu kamplarımızın başka bir özelliği de var. Şehit ve gazi çocuklarına öncelik tanıyoruz. Geçen yıl bu imkandan 700 şehit ve gazi çocuğu yararlandı. Gençlik Kampları, ayrıca yurt dışından gelen gençlere de ev sahipliği yapıyoruz, Samsun ve Trabzon’da düzenlenen gençlik kamplarında geçen yıl 20’yi aşkın ülkeden toplam 440 genç bir araya gelmişti. Bu sene bu rakamın üzerine çıkacağız." Gençlerin serbest zamanlarını kültürel, sportif ve sosyal faaliyetlerle değerlendirmeleri amacıyla  düzenlenen Yaz Gençlik Kampları için başvurular 'kampbasvuru.gsb.gov.tr' adresinden yapılabilecek. Kamplara katılan gençlerin ulaşım, beslenme ve konaklama masraflarının tamamı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanacak.  Ayrıca bütün katılımcıların seyahat ve sağlık sigortaları da yapılacak.

KAMPLARDA BİRÇOK FAALİYET YER ALACAK
Gençlik Kamplarında okçuluk, tırmanma duvarı, mini golf, kano, rafting, dağ bisikleti, flyfox, ip parkuru gibi birbirinden sportif faaliyetlerin yanı sıra sokak oyunlarına;  müzik, tiyatro, halk oyunları gibi zamanı değerli kılan etkinliklerden kültürel gezilere ve kişisel gelişim seminerlerine kadar pek çok aktivite olacak. İsteyen gençler, Ramazan Ayı’na özel kamplarına da başvura yapabilecek. Ramazan Kamplarında eski gelenekler yaşatılırken, Ramazan Ayı’nın maneviyatına uygun seminerler düzenlenecek. ? 7 gün sürecek kamp dönemleri için Online başvuru yapma imkânı bulunmayan gençlerin gençlik merkezlerine gitmesi halinde başvuruları, görevlilerce aynı sistem üzerinden yapılabilecek. Kayıtlarda, Şehit ve gazi yakını (kardeş ve çocuk), aile geliri 1300 Türk Lirasının altında olan ve ortaöğretimde okuyup 2016 eğitim öğretim dönemi içerisinde takdir belgesi olan gençlere öncelik verilecek. Gençlik kamplarına katılacakların kamplara atamaları, Kamp Otomasyon Sistemi üzerinden gerçekleştirilecek.

KAMP PROGRAMLARI
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından  düzenlenen yaz gençlik kampları,  12 Haziran-2 Ekim tarihleri arasında toplam 13 dönemde gerçekleştirilecek. Kampların düzenleneceği yerler ise şöyle; Gençler yeşil (doğa) kampları kapsamında; Bolu Aladağ, Kastamonu Yolkonak, Trabzon Düzköy, Osmaniye Aslantaş, Antalya Duacı, Kırşehir Kaman, Manisa Kırkağaç, Çanakkale Ecdada Saygı (Çadır) kamplarında bir araya gelecek. Mavi (Deniz) kampları ise; İzmir Çeşme, Aydın Kuşadası,  Mersin Silifke DSİ, Mersin Silifke 23 Nisan, Mersin Silifke Ekonomi, Mersin Silifke İçişleri, Samsun 19 Mayıs, Hatay İskenderun Uluçınar’da düzenlenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum