YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ'NÜN AÇILIŞINDA

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ'NÜN AÇILIŞINDA
Karaaslan 3. köprünün açılışına katıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılış törenine katıldı.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, İstanbul Boğazı'nın iki yakasını 3. kez birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılış törenine katıldı.

Dünyanın en büyük ve en uzun asma köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 215 km’lik Kuzey Otoyolu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle hizmete açıldı. Köprü açılışında NTV'de canlı yayına çıkan Çiğdem Karaaslan, ''Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün öncelikle İstanbul'umuza ve Türkiye'mize hayırlı olmasını diliyoruz. Ülkemiz muazzam bie eser kazanmış oldu. 36 ayda yapılması planlanan köprü 27 ayda bitti. Dünyada bir çok ilkleri bir arada barındıran bir köprü. Estetik unsurları gözetildiğinde ayrıca gerçekten çok etkileyici bir eser. İstanbul'un en önemli sorunu trafik. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile bu sorun azalacak. Köprünün en önemli özelliği ağır tonajlı araçların buradan geçecek olması. Köprüyü 215 km'lik Kuzey Marmara Otoyolu birlikte düşündüğümüzde İstanbul trafiği nefes alacak'' dedi.

Törende ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, bakanlar, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları ve milletvekilleri de hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.