YATIRIMCIYA CAN SUYU

YATIRIMCIYA CAN SUYU
Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD II Programı kapsamında 250 milyon Euro Hibe Destek Bütçesi ile tarım ve hayvancılığa % 40-50 hibe desteği verecek.

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD II Programı kapsamında 250 milyon Euro Hibe Destek Bütçesi ile tarım ve hayvancılığa % 40-50 hibe desteği verecek. Samsun Valisi Osman Kaymak, ‘’vatandaşlarımızı TKDK Samsun İl Koordinatörlüğüne davet ediyoruz.’’ dedi.

289 MİLYON TL İLE 980  PROJE
TKDK Samsun İl Koordinatörlüğü 2011 yılında yayımlanan ilk çağrı döneminden itibaren yatırımcılara hibe desteği vermekte.Programın uygulandığı ilk 4 çağrı dönemi boyunca hayvancılık, gıda işleme, paketleme ve depolama ile kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi sektörlerinde toplam yatırım tutarı yaklaşık 289 milyon TL olan 980 adet proje desteklendi. Bu işletmelere yaklaşık 132 milyon TL hibe tahsis edildi. Tamamlanan 871 adet proje için yaklaşık 115 milyon TL hibe ödendi.

2222-001.jpg

HANGİ SEKTÖRLER?
Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması sektörlerinde yapılacak yatırımlara % 40-50 hibe desteği verilecek. Vali Osman Kaymak yaptığı açıklamada, “Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Ku-rumu (TKDK), IPARD II Pro-gramı kapsamında, 250 mily-on Avro Hibe Destek Bütçesi ile 16 Şubat 2019 tarihinde Beşinci Başvuru Çağrı İlanı-na çıkmış bulunmaktadır. Kurumumuz, bu çağrı döneminde, Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar tedbiri ile Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yöne-lik Yatırımlara % 40 ila %70 arasında değişen oranlarda hibe desteği verecektir. TKDK Samsun İl Koordinatörlüğü olarak 2011 yılında yayımlanan ilk çağrı dönemimizden itibaren yatırımcılarımıza hibe desteği vermekteyiz. IPARD I Programının uygulandığı ilk 15 çağrı ile IPARD II Programının ilk 4 çağrı dönemi boyunca hayvancılık, gıda işleme, paketleme ve depolama ile kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi sektörlerinde toplam yatırım tutarı yaklaşık 289 milyon TL olan 980 adet proje desteklenmiştir. Bu işletmelere yaklaşık 132 mi-lyon TL hibe tahsis edilmiş olup, tamamlanan 871 adet proje için yaklaşık 115 milyon TL hibe ödenmiştir. Yatırımları devam eden 109 adet proje için tahsis edilen yaklaşık 17 milyon TL’lik hibe ödemesi de, yatırımların tamamlanması ile birlikte, 2019 yılı içerisinde gerçekleştirilecektir. Samsun ilimizde yürütülen IPARD Projeleri kapsamında yaklaşık 2.500 kişinin istihdamı sağlanmıştır. Samsun İl Koordinatörlüğümüz IPARD Programı kapsamında desteklenen proje sayısında birinci, yapılan ödeme tutarında da ilk sıralarda yer almaktadır.” dedi.

1111-006.jpg

SON TARİH 17 MAYIS
Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar kapsamında hazırlanacak olan projelerinin kabulünün 08 Nisan 2019-17 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapılacağını belirten Vali Osman Kaymak açıklamasının devamında, “Bu kapsamda; Süt Üreten Tarımsal İşletmeler, Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler, Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler, Yumurta Üreten Tarımsal İşletmeler %40-70 hibe ile desteklenecek olup, bu tedbir kapsamındaki yatırımlara toplam 170 milyon Avro hibe desteği verilecektir. ‘dedi. Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar kapsamında hazırlanacak olan projelerinin kabulünün 08 Nisan 2019-24 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapıla-ağını belirten Vali Osman Kaymak açıklamasının devamında, ‘Bu kapsamda da Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması sektörlerinde yapılacak yatırımlara % 40-50 hibe desteği verilecek olup bu alandaki toplam destek bütçesi 80 milyon Avro’ dur. Vatandaşlarımızı hibe desteği alabilecekleri sektörler ve yapabilecekleri yatırımlar hakkında bilgi almak ve açılan başvuru çağrı döneminde proje sunmak üzere TKDK Samsun İl Koordinatörlüğüne davet ediyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.