'Yatırım yapmayan ülke büyüyemez'

'Yatırım yapmayan ülke büyüyemez'
MHP Samsun milletvekili adayı Erhan Usta bu yıl yüzde 2'nin altında büyüme beklediklerini, düşük büyümede ise kaynak bulmanın zor olduğunu ifade etti.

MHP Samsun milletvekili adayı Erhan Usta yaptığı açıklamada büyüme beklentilerinin hükümetin açıkladığının tam aksine yüzde 2'nin altında kalacağını, bunun da kaynak bulmada büyük sorunları peşinden getireceğini söyledi. Reform zincirinin oluşturulması gerektiğini, makro perspektifin mutlaka olmasının altını çizen Usta, "AK Parti döneminde yıllık ortalama yüzde 3,6 büyüdük. Benzer gelişmiş ülkelerle sapma yüzde 1,53 oldu. 2000'li yıllarda tüm gelişmekte olan ülkelere fazla fon sağlandı. Hepsi büyüdü. Dışa bağlımlılıkta hem enerji, ara mallar ve sermaye malları ile hem de finansal mallar ile dışa bağımlıyız." dedi.

Usta açıklamalarına şöyle devam etti: "Tasarruflarımız çok az. Büyüyebilmemiz için milli gelirin yüzde 25'i kadar yatırım yapmalıyız. Yatırım yapamayan ülke büyüyemez. Kaynak tahsisinde çarpıklık var. İnşaat gibi üretken olmayan alanlar büyümenin temel motoru kabul edilemez. Katma değeri yok. Tarım sektöründe ölçek sorunu var. Küçük alanlar birleştirilmeli. Hazine arazileri üretime sokulmalı. Tarım desteklenmelidir. Makro ekonomik hedeflere ulaşmak için maliye politikaları verimli kullanılmalıdır. Tasarrufu teşvik edici maliye politikaları mutlaka olmalıdır. Kayıtdışılık arttıkça vergiler vergi oranları da artıyor. Doğrudan vergileri artırmalıyız."

Otomobil sektörünün büyümeye katkısı olmadığını dile getiren Usta sözlerini şöyle tamamladı: "Yeniden kalkış için, üretken olmayan alanları cazip alan olmaktan çıkarmalıyız. Siyasi tablo yatırımcıya güven vermiyor. Seçimlerden sonra düzeleceğine inanıyorum. Üretmek, yatırım, istihdam. Bunlar gerekiyor. Partimizin yeni dönemde ekonomi politikalarını bu alanlar üzerine oluşturduk." CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.