YATIRIM PROĞRAMI BAŞLIYOR...

YATIRIM PROĞRAMI BAŞLIYOR...
2016 yılı doğal gaz yatırım programı başlıyor.

Samgaz Genel Müdürü Yılmaz KOLSAN, doğal gaz dağıtım faaliyetlerinde, sorunsuz hizmet anlayışı ve ileri teknoloji kullanarak; Samsun halkına güven, konfor ve tasarruf sunmak, çevrecilik bilincine katkıda bulunmak misyonu ile faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek; 2016 yılı yatırım programı öncesinde gerek ilçe belediyeleri ve gerekse büyükşehir belediyesine sunum ve koordinasyon toplantıları yaptıklarını, sağlanan mutabakat çerçevesinde yapım sözleşmelerinin imzalandığını ve Nisan ayı itibariyle programın başlatılacağını söyledi.

Kolsan, "2016 yılı yatırım programı kapsamında Tekkeköy, Canik, İlkadım ve Atakum ilçelerinde, önceki yıl gelen talepler doğrultusunda yapılan projelendirme ile 90 km. polietilen ve 5 km. çelik hat yatırımı planlanmıştır. Bu güzergahlar üzerinde yaklaşık 2500 adet binaya servis hattı imalatı öngörülmektedir. Bu doğrultuda hazırlanan program listelerine www.samgaz.com.tr adresinden ulaşılabileceği gibi abone merkezimizi ziyaret ederek de her konuda bilgi alınabilecektir" dedi.

Altyapı kurumlarının kazı çalışmalarında dikkat etmesi gerekiyor...

Nisan ayı itibari ile kazı sezonunun açılması ve altyapı kurumlarının yoğun bir şekilde kazı çalışmalarına başlayacak olması sebebi ile halkımızın doğal gaz kesintisi ve/veya kazasına maruz kalmaması için kazı yapılacak güzergahların ilgili kurumlara bildirimi önem arz etmektedir.

Doğal Gaz Dağıtım Projesi Çalışma Sistematiği Protokolleri ve Aykome; Alt Yapı Koordinasyon Merkezi Yönetmeliğinde, tüm kurum, kuruluş ve vatandaşlarımızın yapacakları kazı çalışmalarında uyması gereken kuralların açıkça belirtilmektedir. Yapılacak kazılara, yetkilendirilen sorumlu teknik bir personelin nezaret etmesi gerekmektedir. Bunun sağlanabilmesi adına alt yapı çalışmalarının en az 8 saat öncesinden bildirilmesi ve/veya 187 Doğal Gaz Acil Hattı aranarak yapılacak çalışma hakkında bilgi verilmesi, çalışma alanına yardımcı teknik destek ekibin davet edilmesi gerekmektedir.

Haber verilmeden yapılan çalışmalarda, kontrolsüz doğal gaz çıkışları ile müdahale süresi ve buna bağlı olarak emniyet ortamının tesis edilmesinde ciddi riskler yaşanabileceği, doğal gaz alt yapısındaki hasarların ağır sorumluluklar taşıdığını belirten Kolsan, alt ve üst yapı çalışmalarından kaynaklanan kaza, yangın, patlama, yaralanma, hasar görme ve ölümlü kazalardan çalışma yapan ekipler veya kişiler ve bu ekiplerin koordinasyon ve yönlendirmelerinden sorumlu çalışma talimatını veren yönetici veya kişilerin mes'ul olduğunu, doğal gaz hattının bulunduğu güzergahlarda tüm kazı ve dolguların şirketimiz teknik personeli nezaretinde tamamlanmasının önemli bir zorunluluk olduğunu vurguladı.

Sayaç Kalibrasyon İşlemleri Şehir Genelinde Devam Ediyor...

Kolsan, Ölçü ve Ölçü Aletleri Yönetmeliği 9.maddesi b bendinde; elektrik, su, havagazı, doğal gaz sayaçları ile akım ve gerilim transformatörlerinin muayeneleri 10 yılda bir yapılır ibaresinin yer aldığını, bu kapsamda, Samsun şehrine ilk doğal gaz arzının sağlandığı 29.10.2005 tarihinden itibaren montajı yapılan doğal gaz sayaçlarının 10.yılını doldurması sebebiyle şehir genelinde kalibrasyon işlemlerinin devam ettiğini belirterek "Lisans bölgemizde 2016 yılı için yaklaşık 26.000 adet sayacın kalibrasyonunun yapılması planlanmış olup; yaklaşık olarak 7.000 adet sayacın kalibrasyon işlemleri bu doğrultuda tamamlanmıştır. Abonelerimizin sayaçları demonte edilerek yeni sayaçları anında monte edilmekte; abonelerimizden de herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Demonte edilen sayaçta ölçülen tüketimler ise bir sonraki faturaya eklenecektir" dedi.

Kolsan, abonelerimizin sayaç kalibrasyonu hakkında 444 1 187 numaralı telefondan veya [email protected] mail adresinden bilgi talebinde bulunabileceğini belirtti.

SAMGAZ`dan Tesisat Uyarısı: Doğal Gaz Tesisatlarınızı yetkili firmalara yaptırın…

Kolsan, doğal gaz kullanıcılarını, tesisatlarını yaptırırken SAMGAZ'dan yetki almış, sertifika sahibi firmalara yaptırmalarını, aksi halde yaptırdıkları tesisatların demontajı ile karşı karşıya kalınabileceğini belirtti.

Çevreci, ekonomik ve güvenilir olan doğal gazı tercih noktasında azami özen gösteren abonelerin, doğal gaz tesisatlarını yaptırırken de aynı özeni göstermeleri gerektiği ve şehir genelinde SAMGAZ`dan yetki almamış, doğal gaz tesisatı yapmaya çalışan pazarlamacılar, doğal gaz malzeme satıcıları, sıhhi tesisat ustaları ve benzeri yetkisiz kişi veya kuruluşların bulunduğunu belirten KOLSAN, "Abonelerimizin tesisatlarını SAMGAZ tarafından yetkilendirilen firmalara yaptırmaları gerekmektedir. Sertifika sahibi olmayan kuruluşlar veya kişiler tarafından yapılan tesisatlar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu yönetmelikleri gereğince teknik kriterleri sağlamadığı için kabul görmemekte ve demontajı kaçınılmaz olmaktadır. Abonelerimizin mağduriyet yaşamamaları için bu hususlara dikkat etmelerini önemle rica ediyoruz" dedi.

SAMGAZ, proje işlem aşamaları hakkında da bilgiler veren KOLSAN, "Doğal gazı konforlu ve güvenli olarak kullanmak isteyen vatandaşlar, doğal gaz tesisatlarını sertifika sahibi firmalar ile sözleşme imzaladıktan sonra, yine sertifika sahibi firmalara yaptırabilmektedirler. Sertifika sahibi firmalar; projelerini İç Tesisat Şartnamesi'ne göre hazırlayarak dijital ortamda bize sunmaktadırlar. İşletme ve Tesisat Müdürlüğü proje departmanınca kontrol edilen projeler, şartları sağlaması halinde onaylanmakta, onayı firmaya bildirilmekte ve firma tarafından da iç tesisat yapımına başlanılmaktadır. Proje onayı gerçekleşmeyen tesisatların montajına başlanmaması konusunda uyarıda bulunulmuştur. Projesi onaylanan abonelerin tesisatı, sertifika sahibi firmalar tarafından yapılırken, müstakbel kullanıcılarımız da Abone Merkezimize başvuruda bulunarak, güvence bedellerini yatırabileceklerdir. İç tesisatın yapımını takiben sertifika sahibi firmalar tarafından randevu talebinde bulunulmakta ve ilgili departmanca tesisat kontrolü için randevu verilerek; randevu gün ve saatinde mühendislerimiz kontrolünde doğal gaz arzı sağlanmaktadır." diye konuştu.

Yetkili firma listelerine www.samgaz.com.tr adresinden ulaşılması…

Kolsan, "Özellikle abone taleplerinin yoğun olduğu dönemlerde yetkisiz kişi ya da kişilerin, doğal gaz tesisatları yaparak rant elde etmek adına abonelerimiz yanlış yönlendirilebilmektedir. Doğal gaza geçiş yapacak müstakbel abonelerin mağduriyet yaşamamaları için doğal gaz tesisatlarını muhakkak yetkili firmalara yaptırmaları hususunun altını çizdi. Abonelerimiz, yetkili firma listelerine www.samgaz.com.tr adresinden veya 444 1 187 numaralı telefondan ulaşılabilecektir" dedi.

Kolsan ayrıca, yetkili firmalarımızın her hafta için iki sabit gün randevu talep günleri olduğunu belirterek; montajı tamamlanan tesisatların kontrolü için randevu talebinde bulunan firmaların, tesisat kontrolüne en geç 3 gün içerisinde gidildiğini belirtti. Bu konuda abonelerimize daha farklı süreler beyan edilmesi halinde itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.