YATIRIM MI ? SÖMÜRÜ MÜ? 

YATIRIM MI ? SÖMÜRÜ MÜ? 
Havza'da devre mülk satan bir şirket hakkındaki iddialar kafa karıştırıyor!

Samsun sağlık turizminin gelişimine katkı sağlayan kaplıcalar ilçesi 'Havza'ya yatırım yapılıyor' haberleri ve reklamları medyada yer almıştı. Temeli atılan inşaat halindeki bir otel için insanları çağrı merkezinden defalarca arayarak devre mülk satan bu şirketin, farklı yalanlarla insanları kandırdığı iddia edildi. Gazetemizin ulaştığı mağdur edilen bir aile, şikayetlerini Denge'ye anlattı. 

VAATLER KARŞILIKSIZ ÇIKMIŞ
Devre mülk; hak sahibine, kendi belirleyeceği tarihlerde yılda genellikle 7 - 15 gün veya daha fazla konaklama hakkı sunan, hakkın kullanılmaması durumunda kiralanabilen, satılabilen ve miras bırakılabilen bir gayrimenkul türü olarak tanımlanıyor. Havza'da inşaat halindeki bu otelden devre mülk satın alan insanlara; ''Türkiye'nin her yerinde anlaşmalı otellerimizde ücretsiz kalabilirsiniz'' vaadiyle sunulduğu ancak vatandaşların buna karşılık gidilen otelde Euro cinsinden 'hizmet bedeli' adı altında ücret istendiği ortaya çıktı.

manset-(2)-008.jpg

VATANDAŞ TEPKİLİ
Haberimize konu olan iddianın sahibi ve ailesiyle yaptığımız görüşmede emekli bir vatandaş gazetemize şunları anlattı:''Günlerce aradılar bizi, telefonlarımız hiç susmadı. Her gün telefonda reklamlarını yaptılar ve ücretsiz olarak Havza'ya inşaatın olduğu yere götürdüler. Her şey iyi gibi görünüyordu. Bizi ''Türkiye'nin her yerinde anlaşmalı otellerimizde devre mülkün günü kadar ücretsiz kalabilirsiniz'' sözüyle ikna ettiler.Ve satın aldık. Ancak Ege'deki otele gittiğimizde ise euro cinsinden hizmet bedeli istediler.''

manset-(3)-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum